Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Σπετζοφάι της τελευταίας στιγμής

Και μιας και ως γνωστόν οι άντρες θέλουν πάντα ένα κρεατικό στο τραπέζι τους, δεν μπορούσα να αφήσω τα αχνιστά ρεβυθάκια μου δίχως ένα συνοδευτικό. Ανοίγω , λοιπόν, το ψυγείο και βλέπω 2 λουκάνικα με πράσο (ωραιότατα, σκέφτομαι), μία πιπερίτσα πράσινη και μοναχούλα παραπονεμένη, και σαλτσούλα ντομάτας που είχα ανοίξει από την προηγούμενη μέρα (όταν έφτιαχνα εκείνο το παστίτσιο).

Τι μπορώ να κάνω με αυτά τα υλικά; Ένα διόλου ευκαταφρόνητο σπετζοφάι. Το μόνο που λείπε είναι ένα κρεμμυδάκι και λίγο σκορδάκι, υλικά που υπάρχουν πάντα στην κουζίνα μας.

Τσιγαρίζω το κρεμμυδάκι, λοιπόν, και μόλις μαραθεί προσθέτω την πιπεριά και το σκορδάκι.

Την πιπεριά την έχω κόψει κυβάκια. Το σκορδάκι το καθαρίζω, το κοπανάω με την μεγάλη πλευρά του  μαχαιριού και το ψιλοκόβω. Άλλη μέρα θα σας πω πως το ψιλοκόβω. Τα ρίχνω και αυτά μέσα. Τα φέρνω μια βόλτα και αραδιάζω μέσα το λουκάνικο που το έχω τηγανίσει λιγουλάκι προηγουμένως , ίσα για να το θωρακίσω. Σβήνω με λευκό κρασάκι. Προσθέτω και τη σάλτσα ντομάτας, αλατάκι, πιπεράκι, ρίγανη και αφήνω να βράσουν όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια φωτιά, σκεπασμένα για να δέσουν οι μυρωδιές.

Προσθέτω να μην μου κολλήσουν και ανακατεύω πεδριοδικά, τουτέστιν μην πάτε για ντουζάκι, κάντε κάνα ξεσκονισμα, λιμάρετε τα νύχια σας, δείτε λίγο τηλεόραση, αυτά.

Όταν έχουν βράσει για τα καλά, σε κάνα μισάωρο αναλόγως την ποσότητα, ξεσκεπάζω και αφήνω να εξατμιστούν τα πολλά ζουμιά.

Έτοιμο το συνοδευτικό μας!

Όπως καταλαβαίνετε, βέβαια, αυτό θα μπορούσατε να το σερβίρετε παρεούλα και με τηγανιτές πατατούλες ή και ρυζάκι που πάντα έχουμε στο σπίτι μας.

Μια άλλη μέρα, θα σας πω τι υλικά πρέπει να έχουμε πάντα στο σπίτι μας για να μην μένουμε νηστικοί και να κερνάμε τους φίλους μας που συνηθίζουν να έρχονται απρόσκλητοι!


Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!