Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Πατατοσαλάτα σε πολλές παραλλαγές



Τις προάλλες ένας φίλος μου μου ζήτησε να του φτιάξω μια πατατοσαλάτα και μιας και είχα καιρό να την φτιάξω αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Πλένουμε καλά καλά τις πατατούλες μας και τις βάζουμε να βράσουν με τη φλούδα για αρκετή ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Για να σιγουρευτούμε ότι οι πατατούλες μας είναι έτοιμες τις τρυπάμε με ένα πηρουνάκι.

Μόλις ετοιμαστούν τις βάζουμε σε κρύο νερό κι έτσι θα ξεφλουδιστούν ευκολότερα. Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπωλ. Ρίχνουμε από πάνω τους το λαδάκι μας, αλάτι, πιπέρι, λίγο ξύδι και....

Παραλλαγή #1 Ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό, μαϊντανό και κάπαρη.

Παραλλαγη #2 Μία παχυντική εκδοχή της πατατοσαλάτας είναι να προσθέσετε μαγιονέζα. 

Παραλλαγή #3 Στο λαδάκι για την σαλατούλα σας μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλίτσα μουστάρδα και να την κάνετε λίγο πιο πικάντικη. 

Παραλλαγή #4 Προσθέστε λιναρόσπορο ή παπαρουνόσπορο ή κολοκυθόσπορο στην πατατοσαλάτα και θα έχετε δημιουργήσει ένα υγιεινό πιάτο. 

Παραλλαγή #5 Τοματίνια! Μπορείτε μέσα στη σαλάτα να προσθέσετε τοματίνια κομμένα στη μέση.

Παραλλαγή #6 Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια ζαμπόν

Παραλλαγή #7 Say cheeseeee και βάλτε τυράκι σε κύβους όπως γραβιέρα ή έμενταλ.

Ανακατεύουμε πολύ καλά προσέχοντας μην διαλύσουμε τις πατάτες και βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο για να ρουφήξουν οι πατάτες όλες τις ουσίες.

Για να αρωματιστεί ακόμα καλύτερα η πατατοσαλάτα μας και να νοστιμίζει θα πρέπει να την ετοιμάσουμε  όσο οι πατάτες είναι καυτές!

Η πατατοσαλάτα διατηρείτε στο ψυγείο και μπορεί να φαγωθεί και τις επόμενες μέρες.

Η πατατοσαλάτα μας μπορεί να συνοδεύσει εξαιρετικά τα ψητά ψαράκια μας ή ακόμα και ψητό λουκάνικο.

Καλή σου απόλαυση φίλε Κυριάκο!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!