Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Κρεπούλες γεμιστές για το γιορτινό τράπέζι

28η Οκτωβρίου αύριο, τριήμερο, και όλο κάποιο τραπεζάκι θα ετοιμάσετε με γνωστούς και φίλους. Τι θα λέγατε, λοιπόν, για ένα ταψάκι μαλακές κρεπούλες συνοδείας κρασιού;

Φτιάχνουμε τις κρεπούλες μας όπως έχουμε πει

και τώρα ώρα για γέμισμα!

Τις κρεπούλες μπορείτε να τις γεμίσετε με ζαμπόν-τυρί, σπανάκι, κιμά ή κοτόπουλο.

Πρόταση γέμισης #1 Παίρνουμε ζαμπόν και τυρί του τοστ και τα κόβουμε τετραγωνάκια. Ετοιμάζουμε κρέμα μπεσαμέλ, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε. Μπορούμε αντί τυρί για τοστ να χρησιμοποιήσουμε τριμμένο τυρί. 

Πρόταση γέμισης #2 Το σπανάκι το ετοιμάζετε όπως τη γέμιση για τα κανελλόνια και αντί για ρικότα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα. Η ρικότα είναι αρκετά ζουμερό τυρί ενώ η φέτα βοηθάει να δέσει το μίγμα.

Πρόταση γέμισης #3 Τον κιμά τον ετοιμάζετε όπως τον  κιμά για τα μακαρόνια αλλά προσέξτε να μην έχει πολλά υγρά. Στο μίγμα σας προσθέστε μπόλικο τριμμένο τυρί στο τέλος για να δέσει.

Πρόταση γέμισης #4 Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ζαμπόν με κοτόπουλο ή γαλοπούλα που περίσσεψε από το φαγητό της προηγούμενης. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε γλυκιά πάπρικα. Ταιριάζει τέλεια με το κοτόπουλο! Η υπόλοιπη γέμιση παραμένει η ίδια.

Οι κρέπες δεν είναι σαν τα κανελλόνια που θέλουν ζουμιά για να ψηθούν. Είναι ήδη μαλακές οπότε αν έχουν πολλά ζουμιά θα "λιώσουν" και θα γίνουν σαν το ψωμί που το βουτάτε στο νερό.

Τέλος, αφού γεμίσουμε τις κρεπούλες μας και τις βάλουμε στο βουτυρωμένο πυρεξάκι μας, ρίχνουμε από πάνω τη μπεσαμελ μας, τριμμένο τυρί και φρυγανιά. Ψήνουμε στο φούρνο να ροδίσουν διότι ούτως ή άλλως τα υλικά μας είναι ψημμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!