Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Φακή, η βασίλισσα των οσπρίων


Σάββατο σήμερα και μιας και αύριο δεν θα προλάβω να μαγειρέψω είπα να φτιάξω ένα φαγάκι από σήμερα. Φακή, λοιπόν, γρήγορη και εύκολη.

Αραδιάζω τη φακή μου σε ένα πιατάκι και βγάζω ό,τι σποράκια δεν μας "γεμίζουν" το μάτι. Ζεσταίνω το νερό στην κατσαρόλα και κάνω ένα πλύσιμο στη φακή μου για 2-3 λεπτά. Χύνω το νερό, βάζω φρέσκο και συνεχίζω το βράσιμο της φακής. Μέσα στην κατσαρόλα προσθέτω 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες, κραμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο, μία σκελίδα σκόρδο πατημένη με την ανάποδη του μαχαιριού, αλάτι, πιπέρι, 3-4 κουταλιές λάδι, χυμό ντομάτας και το μυστικό συστατικό μου... φύλλο δάφνης.
Αφήνω τη φακή μου να βράσει περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει. Το διαπιστώνω δοκιμάζοντας την! Η φακή μου είναι έτοιμη για σερβίρισμα.


Τη φακή μπορείτε να τη συνοδεύσετε με διάφορες λιχουδίτσες. Απαραίτητη είναι η φέτα. Προσωπικά συνηθίζω να την τρίβω μέσα στο πιάτο και να στάζω και λίγο ξύδι. Είναι σούπερ! Απαραίτητες είναι και η ελίτσες, κλασικά σαρδελίτσες παστές ή ό,τι άλλο παστό ψάρι κάνετε γούστο. Αν δεν είστε τύπος νησιώτης αλλά βουνίσιος μπορείτε αντί για ψάρι, να τηγανίσετε λουκάνικο και να τη συνοδεύσετε.



Φιλιά, Φωτεινούλα

1 σχόλιο:

Chit chat!!!