Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Σπαράγγια βουτυράτα με ροκφόρ

Απο τα καλύτερα και υγιεινότερα λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνες. Δυστηχώς, εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε συνηθίσει να τα τρώμε αλλά προσωπικά τα θεωρώ πεντανόστιμα, με την κατάλληλη συνταγή πάντα.

Παίρνουμε ένα ματσάκι σπαράγγια, συνήθως από το σούπερ μάρκετ. Προσέξτε το στέλεχος τους να είναι σκληρό και όχι μαλακό ώστε να είναι φρέσκα. Κόβετε 2-3 πόντους από την άκρη τους και ξεφλουδίζετε προς τα πάνω, προς το λουλούδι. Βάζετε τα σπαράγγια σε καυτό αλατισμένο νερό και τα βράζετε για 5-6 λεπτά περίπου. Δεν χρειάζεται να γίνουν λιώμα και να χάσουν όλες τις βιταμίνες τους. Μόλις βράσουν πετάτε το νερό και στο ίδιο τηγανάκι, πάνω στο μάτι, ρίχνετε 2-3 κουταλίές βούτυρο. Μόλις κάψει ρίχνετε μέσα τα σπαράγγια και τα φέρνετε μερικές βόλτες να βουτυρωθούν. Τα αλατίζετε και είναι έτοιμα!

Τα σπαράγγια μπορούν να συνοδεύσουν το ψάρι σας, ιδιαίτερα με σολωμό είναι πολύ γευστικά ή ακόμα και να αποτέλεσουν ένα ελαφρύ πιάτο για το βράδυ.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τα συνοδεύσετε με σως ροκφόρ αντί να τα σωτάρετε στο καυτό βούτυρο. Πώς; Κρατάτε τα σπαράγγια στην άκρη όπως έιναι βρασμένα. Μέσα στο τηγάνι λιώνετε μια κουταλιά βούτυρο και προσθέτε το ροκφόρ ανάλογα με την ποσότητα των σπαραγγιών. Περίπου 100γρ. θα είναι αρκετό. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το ροκφόρ και προσθέτετε κρέμα γάλακτος. Συνεχίζετε το βράσιμο της σάλτσας μέχρι να δέσει. Μόλις ετοιμαστεί περιχύνετε τα σπαράγγια.

Η συνταγή αυτή είναι θάνατος!!! Άκρως λιπαρή και παχυντική αλλά αξίζει.

Μία μπουκίτσα κριτσινάκι, μία μπουκίτσα σπαράγγια, λίγο κρασάκι και έχετε ετοιμάσει ένα gourmet βραδινό για τον καλό σας ή την καλή σας. Καλό υπόλοιπο βραδιάς. Την επιλογή της ταινίας την αφήνω σε εσάς!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!