Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Λουκάνικο όχι τηγανιτό

Λαχταριστό λουκάνικο αλλά απεχθάνεστε το τηγάνισμα; Υπάρχει λύση για ζουμερό και μυρωδάτο λουκάνικο!

Κόβετε το λουκανικάκι σας ροδελίτσες. Εγώ διάλεξα λουκάνικο με πορτοκάλι που αρέσει και στα παιδιά. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εάν επιλέξετε λουκάνικο με πράσο.

Βάζετε το τηγάνι να κάψει και ρίχνετε μέσα το λουκάνικο. Το κάνετε μερικές βόλτες και σβήνετε με κόκκινο κρασί, περίπου ένα φλυτζάνι. Μόλις πάρει την πρώτη βράσει ρίχνετε μέσα το χυμό ενός πορτοκαλιού και λίγη θρούμπα (προαιρετικά).

Αφήνετε το λουκανικάκι σας να βράσει και να πάρει όλες τις μυρωδιές. Μόλις εξατμιστεί το κρασί και καραμελώσει η σάλτσα σας είναι έτοιμο!

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό. Να είστε σίγουροι ότι κανένας δεν θα αντισταθεί. Ειδικά η σαλτσούλα είναι το κάτι άλλο πάνω στο ψωμάκι.

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!