Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Πιπεριές φλωρίνης στο ψυγείο



Μόλις γύρισα από τη λαϊκή, και τι βρήκα; Πιπεριές φλωρίνης! Κόκκινες και λαχταριστές. Θυμάμαι πως τις έφτιαχνε η μαμά μου, τις κρατούσε στο ψυγείο και όποτε είχαμε όσπρια ή κάποιο άλλο φαγάκι που ταιριάζανε τις σέρβιρε στο τραπέζι.



Λίστα για ψώνια
1κιλό πιπεριές φλωρίνης 
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
ελαιόλαδο


Απλά τις πλένουμε, τις βάζουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε μέχρι να ζαρώσει η επιδερμίδα τους.

Τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε ταπεράκι με μπόλικο ψιλοκομμένο σκόρδο και λαδάκι. Έτοιμο!

Μία πολύ καλή ιδέα να τις χρησιμοποιήσουμε είναι λιωμένες ως συστατικό σε κόκκινη σάλτσα για μοσχάρι. Εξαιρετικό! Ειδικά με χυλοπιτούλες στο πλάι είναι ένα καταπληκτικό φαγητό!

Φιλιά, Φωτεινούλα

2 σχόλια:

Chit chat!!!