Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Cheesecake σε μισή ώρα

Αύριο θα επισκεφτώ το βαφτιστήρι μου που γιόρταζε και θα φτιάξω ένα cheesecake φράουλα για να τους κρατάω.


Είναι το ευκολότερο και γρηγορότερο cheesecake που έχετε φτιάξει ποτέ! Χωρίς ψήσιμο, χωρίς μίξερ!


Χρειαζόμαστε 2 συσκευασίες μπισκότα τύπου πτι μπερ (μπορεί να είναι και ολικής άλεσης), μία πλάκα βιτάμ, 400γρ. philadelphia, 1/2 λεμόνι (χυμό), 1/2 ζαχαρούχο γάλα και μια μαρμελάδα της αρεσκείας σας. Συνήθως, χρησιμοποιώ κεράσι ή φράουλα. Προτιμώ τις μαρμελάδες που είναι στην πλαστική συσκευασία επειδή είναι πιο σφιχτές και πιο οικονομικές. Η μαρμελάδα σας δεν πρέπει να είναι ρευστή διότι μόλια ξεφορμάρετε το γλυκό σας θα αρχίσει να τρέχει και δεν θα μείνει τίποτε επάνω.

Πολτοποιούμε τα μπισκότα στο multi και τα αραδιάζουμε μέσα στη φόρμα. Ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο και πλάθουμε με το χέρι μας να ποτίσει όλο το μπισκότο. Πατάμε με το χέρι μας να στρωθεί ομοιόμορφα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει. 

Προσέξτε, ακόμα κι αν σας φανεί λίγο το βούτυρο μην βάλετε παραπάνω διότι όταν θα πήξει θα γίνει τόσο σφιχτό το μπισκότο του γλυκού που δεν θα κόβετε και θα χρειαστείτε αλυσοπρίονο! Φροντίστε να απλώσετε καλά το βούτυρο να πάει παντού και αυτό θα το επιτύχετε αν το δουλέψετε καλά με το χέρι σας.

Τώρα θα ετοιμάσουμε την κρέμα. Θα βάλετε το τυρί μέσα σέ ένα μπωλ και θα ρίξετε το ζαχαρούχο και το λεμόνι. Ανακατέψτε καλά την κρέμα ώστε να μην έχει σβώλους και να είναι ομοιογενείς. Βέβαια, αυτό δεν μπορείτε να το πετύχετε απόλυτα αλλά τουλάχιστον όσο μπορείτε περισσότερο.

Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο, απλώνετε πάνω την κρέμα, την στρώνετε με μία σπατουλίτσα και ξαναβάζετε στο ψυγείο.

Τώρα, θα ετοιμάσετε τη μαρμελάδα. Φυσικά, αυτό το στάδιο θα μπορούσατε να το κάνετε παράλληλα με το προηγούμενο αλλά αυτό θα το βρείτε μόνοι σας μελλοντικά. Βάλτε τη μαρμελάδα σας σε ένα κατσαρολάκι με μια κουταλιά της σούπας λικέρ (εγώ έβαλα λικέρ πορτοκάλι που είχα φτιάξει η ίδια) και ζεστάνετε τη λίγο να "σπάσει" και να γίνει ρευστή ώστε να μπορεί να απλωθεί, όχι νερό. Απλώστε τη πάνω στο τυρί και ξαναβάλτε στο ψυγείο. Το γλυκό σας σε λίγη ώρα είναι έτοιμο!

Αφήστε το λίγο στο ψυγείο για να δέσει μέχρι την ώρα που θα το σερβίρετε. Πριν το σερβίρισμα αφαιρέστε το τσέρκι από γύρω γύρω και βάλτε το γλυκό σε μια όμορφη πιατέλα. Μπορείτε να το γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα αλλά αυτή την εποχή δεν υπάρχουν φράουλες για να το κάνω.

Να είστε σίγουροι ότι θα ξετρελλαθούν όλοι! Οι φίλοι μου μου ζητάνε να τους το φτιάξω σε κάθε γιορτή. Επιπλέον, συνοδεύει τα τραπέζια διότι είναι εξαιρετικά ελαφρύ!

Φιλιά, Φωτεινή 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!