Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Linguini με σολωμό και μπρικ

Σήμερα έχω όρεξη για ένα αυθεντικό ιταλικό πιατάκι. Τι άλλο από μακαρονάδα με σολωμό; Η φωτογραφία δεν είναι αντιπροσωπευτική του πιάτου διότι λείπουν και το μπρικ και ο άνιθος αλλά μην πτοείστε, εσείς εκτελέστε την κανονικά!

Ανοίγω το ψυγείο μου για να ελέγξω αν έχω όλα τα απαραίτητα υλικά, σολωμό, κρέμα γάλακτος, άνιθο (παντα κρατάω ένα ταπεράκι με ψιλοκομμένο άνιθο στην κατάψυξη, το ίδιο κάνω και με τον μαϊντανό). Τέλεια! Ώρα για μαγείρεμα!

Επιλέγω τη συσκευασία του σολωμού που είναι μέσα στο πλαστικό και είναι σαν λεπτή φλουδίτσα χωρίς μυρωδικά. Ανοίγω τη συσκευασία και τον κόβω κατακόρυφα. Δεν χρειάζεται να τον κόψετε περισσότερο διότι μέσα στο κατσαρολάκι θα διαλυθεί ούτως ή άλλως.
Τον ρίχνετε μέσα στο κατσαρολάκι που έχει ζεσταθεί και τον φέρνετε μερικές βόλτες να ροδίσει, ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ. Μόλις αλλάξει χρώμα τον σβήνετε με βότκα, περίπου ένα σφηνάκι. Μπορείτε να τον σβήσετε και με ούζο ή και με τίποτα. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος (βάλτε δύο καλύτερα αν είστε παραπάων από 2 άτομα για να το φχαριστηθείτε) και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε να βράσει η κρέμα γάλακτος και να δέσει.

Αν δείτε να φουσκώνει, ρίξτε λίγο φρέσκο, κρύο γάλα και συνεχίσετε το βράσιμο ανακατεύοντας να μην κολλήσει. Αφήνετε να σιγοβράσει και ετοιμάζετε τα μακαρόνια.

Προσωπικά, προτιμώ τα linguini με το σολωμό, αν πάλι δεν έχετε μπορείτε να βάλετε σπαγγέτι, φαρφάλες ή ταλιατέλες (κι αυτές είναι εξαιρετικές). Προς Θεού, μην βάλετε πένες, δεν ταιριάζουν καθόλου.

Τα μακαρόνια σας μην τα βράσετε πολύ. Κρατήστε τα al dente, 8 λεπτά βρασμού είναι αρκετά, όσο λέει η συσκευασία σας. Αφού βράσουν, δεν χρειάζεται να τα περάσετε από κρύο νερό στο σουρωτήρι. Αφήστε τα εκεί, ρίξτε φρέσκο λαδάκι στο καζάνι και ρίξτε τα μέσα να λαδωθούν ανακατεύοντας γρήγορα και απαλά. Επίσης, μπορείτε να ρίξετε λίγο φρέσκο λαδάκι στο νερό που βράζουν για ναμ ην κολλήσουν. Δοκιμάστε το!

Μέχρι να ετοιμαστούν τα μακαρόνια, η σαλτσούλα σας θα έχει πήξει. Ρίξτε τον άνιθο μέσα και ανακατέψτε να πάει παντού.

Σερβίρετε στα πιάτα σας, πρώτα τα μακαρόνια, μετά τη σαλτσούλα και στην κορυφή μια κουταλίτσα μαύρο μπρικ. Να είστε σίγουρη ότι η γεύση θα αλλάξει τελείως! Αν πάλι δεν έχετε μπρικ, μην στεναχωριέστε, και πάλι το πιάτο σας θα είναι τέλειο!

Θα σας συμβούλευα να ανακατέψετε τη σάλτσα σας με την μακαρονάδα και να τη σερβίρετε ενιαία. Αν πάλι δεν είστε βέβαιοι ότι θα αρέσει σε όλους αυτό κρατήστε τη σάλτσα ξεχωριστά από τα μακαρόνια.

Στη σαλτσούλα θα μπορούσατε να προσθέσετε φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ή/και σκορδάκι. Μην τα τσιγαρίσετε, απλά ρίξτε τα μέσα στη σαλτσούλα.

Μιαμ, μιαμ, μου άνοιξε η όρεξη!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!