Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Πικάντικη τονοσαλάτα με κάπαρη


Αν είστε τύπος του τόνου αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει! Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε σαντουιτσάκια για το γραφείο, κολατσιό για τα παιδιά στο σχολείο ή ακόμα και "μπόμπα" για το πάρτυ και για μια βραδιά με φίλους. Επίσης, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για ντρέσινγκ σαλάτας ή ακόμα και για ντιπ στο τραπέζι σας παρέα με κριτσινάκια.

Η νοστιμιά της συνταγής κρύβεται στο φρέσκο κρεμμυδάκι και στην κάπαρη! Βάζετε στο multi την κάπαρη και την πολτοποιείται (δεν θα γίνει λιώμα). Το ίδιο κάνετε και με το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τα βάζετε σε ένα μπωλ, προσθέτε μια κονσέρβα τόνου σε νερό, άνιθο και αλατάκι. Τέλος, βάζετε μπόλικες κουταλιές από την αγαπημένη σας μαγιονέζα (ιδανικά θα έπρεπε να φτιάξετε μόνοι σας τη μαγιονέζα αλλά αυτό κάποια άλλη φορά!). Ανακατεύετε τα υλικά σας καλά καλά και δοκιμάζετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν θέλετε να προσθέσετε κάτι ακόμα.

Μπορείτε, για να σπάσετε την "αψαδα" της κάπαρης να στάξετε λίγο λεμόνι μέσα στο μίγμα σας!


Αλείφετε τις φετούλες το ψωμί (δεν χρειάζεται βούτυρο) και ... σερβίρετε!

Αν θέλετε να φτιάξετε μπόμπα, ετοιμάζετε τα σάντουιτς με το μίγμα και τοποθετείται το ένα πάνω στο άλλο. 7 σάντουιτς είναι αρκετά. Έπειτα τα κόβετε σε τρίγωνα με ένα μεγάλο μαχαίρι από πάνω μέχρι κάτω και τα τυλίγετε με ένα αλουμινόχαρτο για να μην σας χωριστούν τα κομμάτια. Βάζετε τη μπόμπα στο ψυγείο και περιμένετε να έρθουν οι καλεσμένοι σας για να σερβίρετε. 

Προσοχή! μην τη φάτε τη μπόμπα μέχρι να έρθουν!  
Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!