Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Αρωματικά μπιφτεκάκια λαχανικών


Χτες, λοιπόν, όπως θυμάστε ετοιμάσαμε ζωμό λαχανικών για το ρυζότο μας. Και τι κάνουμε τα λαχανικά που βράσαμε; Μπιφτεκάκια λαχανικών!

Πολτοποιούμε τα βρασμένα λαχανικά μας στο Multi. Καρότο, σέλινο, μαϊντανό, σέλινο, πράσο, κρεμμύδι, κολοκύθι και όποιο άλλο λαχανικό επιθυμούμε. Αλατίζουμε και προσθέτουμε άφθονο τριμμένο τυρί. Εγώ προτίμησα μυζήθρα. Πασπαλίζουμε το μίγμα μας με δυόσμο και βασιλικό, ελάχιστο λάδι και ρίχνουμε μέσα ένα χτυπημένο αβγό (προαιρετικά).
Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις βουτάμε μέσα σε τριμμένη φρυγανιά. Γυρίζουμε την κουταλιά μέσα στο μίγμα να πάρει φρυγανιά και τη ρίχνουμε μέσα σε καυτό λάδι στο τηγάνι  μας. Επειδή το μίγμα μας είναι αρκετά ρευστό μην περιμένετε να "σταθούν" τα μπιφτεκάκια σας αλλά μόλις πέσουν στο τηγάνι θα πάρουν ένα πολύ όμορφο σχήμα.

Τηγανίζουμε ίσα για να ροδίσουν εξωτερικά και αποσύρουμε στο πιάτο μας. Σερβίρουμε σκέτα ή με γιαούρτι πασπαλισμένο με δυόσμο και βασιλικό.
Τη συνταγή αυτή τη δημιούργησα μόνη μου και είναι πεντανόστιμη! Ό,τι καλύτερο και για τα παιδιά!

Φιλιά, Φωτεινούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!