Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Αρακάς λεμονάτος


Πρωί πρωί μαγείρεμα για να προλάβουμε να κάνουμε και καμιά άλλη δουλειά. Αλλά μια που είναι Σάββατο μην φάμε και όλη μας την ώρα στην κουζίνα! Αρακάς λεμονάτος. Εύκολος γρήγορος και νόστιμος!

Καθαρίζουμε δυό πατατούλες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Καθαρίζουμε και 2-3 καροτάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε ένα κρεμμυδάκι ξερό, τον άνιθο και βγάζουμε τον αρακά μας από την κατάψυξη.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι στην κατσαρόλα μαςμε λίγο λάδι και προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, τον αρακά και τον άνιθο (αν θέλετε τον άνιθο τον προσθέτετε και στο τέλος). Αλατίζουμε και ρίχνουμε μέσα το χυμό μισού στυμμένου λεμονιού. Φυσικά, νεράκι για να μην μας κολλήσει και το ξεχνάμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ετοιμαστούν τα λαχανικά!

Αυτό ήταν! Μην το παρακάνετε μόνο και τον ξεχάσετε και κολλήσει. Στη χύτρα χρειάζεται 3 λεπτά το φαγητό για να γίνει! Στην κατσαρόλα θέλει τουλάχιστον μισή ώρα για να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με μπόλικη φετούλα και βάλτε και κανένα τυροπιτάκι από δίπλα, κανένα λουκανοπιτάκι ή λουκάνικο τηγανιτό. Πως σας φαίνεται;

Τη συνταγή για το λουκάνικο θα τη βρείτε εδώ.
Αποφύγετε το βήμα με το πορτοκάλι, συνεχίστε το μαγείρεμα με το κρασί και όταν ετοιμαστεί το λουκάνικο στύψτε ένα λεμονάκι πάνω του.

Φιλιά, Φωτεινούλα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!