Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Πύργος μοτσαρέλας με προσούτο και ντοματίνια



Ένα ωραίο συνοδευτικό για το ιταλικό μενού σας, το οποίο θα το τιμήσουν όλοι. Μπορείτε να το σερβίρετε σε κάποιο πάρτυ ως πύργο ή σε ένα πλατώ τυριών.

Θα χρειαστείτε φρέσκια μοτσαρέλα, ντοματίνια ή ντομάτα, προσούτο, μικρές αραβικές πιτούλες και βασιλικό. Να έχετε πρόχειρα και  μερικά φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού για ντεκόρ. 

Κόβετε ροδέλες τη μοτσαρέλα και κόβετε σε κομμάτια το προσούτο ή το φτιάχνετε σε μικρά ρολάκια. Λαδώνετε ελαφρά τις πιτούλες, αλατίζετε, ρίχνετε φρέσκο πιπεράκι, πασπαλίζετε με λίγο βασιλικό και βάζετε από πάνω μία ροδέλα μοτσαρέλα, ένα κομμάτι προσούτο και ένα ντοματίνι. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με όλες τις πιτούλες ξεχωριστά. Όταν τελειώσετε, παίρνετε ένα ξυλαράκι όπως αυτά που φτιάχνουν τα σουβλάκια και περνάτε τη μία πιτούλα με τα υλικά της πάνω από την άλλη μέχρι να τελειώσει το ξυλάκι. Όταν ολοκληρώσετε ρίξτε μερικά φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού για ντεκόρ. Αυτό μπορείτε να το σερβίρετε σαν μπόμπα σε ένα τραπέζι ή σε κάποιο παρτάκι.

Εάν ετοιμάσετε πλατώ τυριών, θα κόψετε τη φρέσκια μοτσαρέλα σε ροδέλες, θα βάλετε πάνω το προσούτο και από πάνω τη ντοματούλα ή το ντοματίνι (ολόκληρο ή κομμένο στη μέση). Θα αλατίσετε ελαφρά, θα πιπερώσετε με φρέσκο πιπέρι και θα ψεκάσετε με αρωματισμένο λάδι. Τέλος, θα πασπαλίσετε με βασιλικό και θα γαρνίρετε με φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού. Εντυπωσιακό!

Το έχω σεερβίρει σε τραπέζι και έγινε ανάρπαστο. Επίσης, είχα βρει τέτοια ξυλαράκια τα οποία είχαν ένα μικρό ξύλινο κουκλάκι στο τελείωμα τους και ήταν πολύ όμορφα!!!

Φιλιά, Φωτεινούλα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!