Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Τρουφάκια πολλαπλών γεύσεων και εκπλήξεων

Χτες γιόρταζε η κόρη μου και μια και ετοιμάζομαι να κάνω τραπέζι για τη γιορτούλα της είπα να ξεκινήσω τις ετοιμασίες από νωρίς. Και φυσικά ξεκινάω με το γλυκό!

Τρουφάκια, λοιπόν! Είναι πεντανόστιμα, με πολύ ωραία εμφάνιση, εύκολα στην κατασκευή αλλά τον θέλουν τον χρόνο τους. Και για ναμ ην καταλήξω να τρέχω τελευταία στιγμή, θα τα ετοιμάσω και θα τα βάλω στην κατάψυξη όπου διατηρούνται αναλλοίωτα.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι κρέμα γάλακτος και κουβερτούρα. Α, και πολύ φαντασία στο ντεκοράρισμα.

Ζεσταίνουμε στο κατσαρολάκι μας 4 κούπες κρέμα γάλακτος χωρίς να τις βράσουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε κομματιασμένη 1500γρ. κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα τελείως. Καλύτερα η σοκολάτα να έιναι σε θερμοκρασία δωματίου οπότε φροντίστε να την έχετε βγάλει από νωρίς από το ψυγείο. 

Μόλις ετοιμαστεί το μίγμα μας βάζουμε 1/3 της κούπας λικέρ σοκολάτας ή κάποιο άλλο της προτίμησης σας, ή 2 κουταλάκια εσάνς πορτοκαλιού μέντας ή κάτι άλλο. Προσωπικά επέλεξα να χωρίσω το μίγμα σε τρία μέρη και αρωμάτισα το ένα με χειροποίητο λικέρ πορτοκαλιού, το άλλο με λικέρ amaretto και το άλλο με μέντα.

Το λικέρ πορτοκαλιού μπορείτε να το βρείτε εδώ 

Το Amaretto το αγόρασα από το σούπερ μάρκετ αλλά μπορείτε να το φτιάξετε ως λικεράκι με τα κουκούτσια του βερύκοκου (προσεχώς). Προς το παρόν μπορείτε να το βρείτε εδώ αλλά δεν την έχω δοκιμάσει τη συνταγή για να σας πω την άποψη μου.

Τη μέντα την ετοιμάζετε ως ζεστό ρόφημα από αποξηραμένα φύλλα μέντας, όπως φτιάχνεται το τσάι σας. 

Τοποθετείται τις γεύσεις σας σε ρηχά ταπεράκια και βάζετε στο ψυγείο για να σφίξει το μίγμα τουλάχιστον για 2 ώρες. Αν σας πέσει λίγο περισσότερο άρωμα και δεν πήζει η κρέμα απλά ζεστάνετε λίγο και προσθέστε κι άλλη σοκολάτα. 

Βγάζετε από το ψυγείο και κάνετε μπαλίτσες. Ξαναβάζετε τις μπαλίτσες στο ψυγείο για 2 ώρες να στερεοποιηθούν. Εγώ παρέβλεψα αυτό το βήμα και όπως έπλαθα τις μπαλίτσες τις τύλιγα στην "κουβερτούλα" τις επιλογής μου και τις έβαλα σε ταπεράκι και στην κατάψυξη. 

Πως τα τυλίγουμε; Βάζουμε σε ένα πιατάκι την "κουβερτούλα" τις επιλογής μας, κακάο σκόνη, λιωμένη σοκολάτα bitter ή λευκή, τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή, καρύδα, κροκάν φουντουκιού. Παίρνετε μια κουταλιά απότο μίγμα και το βάζετε μέσα στο πιάτο. Το ρολάρετε πάνω στην¨"κουβερτούλα" και στη συνέχεια το τοποθετείται σε ένα χαρτάκι προκειμένου να τα σερβίρετε.
Προσωπικά επέλεξα ένα μίγμα αρωματισμένο με πορτοκάλι και χρωματιστή τρούφα για τα παιδάκια, ένα μίγμα αρωματισμένο με Αmaretto και επικάλυψη κακάο και ένα μίγμα αρωματισμένο με μέντα και επικάλυψη καρύδας.


Ένα έχω να σας πω, ότι όσο ετοίμαζα τα τρουφάκια μου'ρχόταν να γλύφω τα δάχτυλα μου κυριολεκτικώς!!!

Έίναι τέλεια και για να τα κεράσετε στο σχολείο ή να τα προσφέρετε ως δώρο σε κάποιο σπίτι σε μια όμορφη διακοσμημένη πιατέλα!!!

Φιλιά, Φωτεινούλα 

1 σχόλιο:

Chit chat!!!