Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Φέτα στο βάζο


Πόσες φορές δεν έχετε πετάξει τη φέτα γιατί δεν έχετε προλάβει να τη φάτε; Με αυτή τη συνταγή έχετε πάντα φρέσκια φέτα στο ψυγείο σας και δεν αγχώνεστε καθόλου για την κατανάλωση της!!!

Κόβετε τη φέτα σας σε κύβους, ανάλογα με το βάζο που θα χρησιμοποιήσετε, και τη βάζετε στο βάζο συμπληρώνοντας με καλό λάδι και μπαχαρικά, όπως πιπερίτσες καυτερές (7τμχ.), φρεσκοτριμμένο πιπέρι, εστραγκόν (1 κ.γ.), ένα φύλλο δάφνης, θυμάρι (1 κ.γ.) και κόκκους μπαχάρι (10 τμχ.). Οι παραπάνω αναλογίες μπαχαρικών αντιστοιχούν σε ποσότητα τυριού μισό κιλό.

Τα μπαχαρικά, το λάδι και το τυρί τα βάζουμε στο βάζο με στρώσεις ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα αρώματα τους και φροντίζοντας να καλύπτετε με λάδι το τυρί. 

Αφήνουμε σε σκιερό μέρος για μία εβδομάδα περίπου και διατηρούμε στο ψυγείο. Σερβίρετε τη φέτα σας σκέτη (είναι πεντανόστιμη) ή στις σαλάτες σας!!!

Φιλιά Φωτεινούλα 

2 σχόλια:

  1. Συγγνώμη. Όταν λέτε: Αφήνουμε σε σκιερό μέρος για μία εβδομάδα περίπου, εννοείτε εκτός ψυγείου και μετά από το διάστημα αυτό μπαίνει ψυγείο; Δεν χαλάει;

    Πάντως η συνταγή είναι πρωτότυπη και πολύ ωραία. Θα την κάνω σίγουρα.
    Ειρήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο η φετα είναι σκεπασμένη με το λάδι δεν χαλάει εκτός ψυγείου. Μέσα στο ψυγείο διατηρείται για ένα μήνα περίπου. Φρόντιζε να την έχεις πάντα σκεπασμένη με το λάδι ακόμα κι όταν την εχεις μεσα στο ψυγειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!