Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Κρέμα μήλου με αστεροειδή γλυκάνισο


Αυτοσχέδια κρέμα μήλου για το πρωινό μας μια που δεν είχα τίποτε καλύτερο να κάνω και περίμενα να περάσει η ώρα να ανοίξουν τα καταστήματα για ψώνια!

Κόβουμε σε κύβους ένα μήλο και σε μια γαβάθα το ζαχαρώνουμε, το κανελώνουμε και ρίχνουμε και μία κουταλίτσα κονιάκ. Το φέρνουμε μπόλικες βόλτες και το βάζουμε σε ένα τηγανάκι να το τηγανίσουμε λίγο και να καρμελώσει. Το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 2 φλιτζάνια γάλα και τα ζεσταίνουμε χωρίς να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα σταδιακά ανακατεύοντας καλά με τον αυγογδάρτη σε 8άρια, μία κουταλιά βούτυρο, μια κουταλιά αλεύρι, 4 κουταλιές ζάχαρη ή περισσότερο αν προτιμούμε. Χτυπάμε 2 αβγά και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα και 2-3 κόκκους αστεροειδή γλυκάνισο κοπανισμένο και βανίλια στη μύτη του κουταλιού. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε 8άρια και πάντα σε χαμηλή φωτιά. Όταν αισθανθούμε ότι πήζει αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μήλο μας.

Μοιράζουμε σε μπωλάκια και περιμένουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με λίγο κανέλλα και έτοιμο το γλυκάκι μας. Αυτό το γλυκάκι είναι σαν τις κρέμες που τρώγαμε μικροί και είναι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους.

Φιλιά, Φωτεινούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!