Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Πένες στο φούρνο με μπέικον, τυριά και κρέμα γάλακτος


Εύκολο, γρήγορο, απλό και απόλυτα χορταστικό! Το ετοίμασα χτες το βράδυ που είμασταν παρέα με φίλους και το ευχαριστηθήκαμε!

Βράζετε τις πένες σας σε άφθονο αλατισμένο νερό ακριβώς όση ώρα λέει το κουτί, τις σουρώνετε και τις σωτάρετε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι. Τις βάζετε στο πυρέξ σας, αφού προηγουμένως έχετε αλείψει με κρέμα γάλακτος το πυρέξ σας, και τις αφήνετε εκεί μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής σας.

Μέσα στην κατσαρόλα των μακαρονιών, για να κάνουμε και οικονομία στα σκεύη, ρίχνετε το μπέικον κομμένο σε λωρίδες πάχους ενός εκατοστού, και το σωτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν ετοιμαστεί, γίνει λίγο ζαρωμένο, το ρίχνετε στο πυρέξ πάνω από τα μακαρόνια. 
Έχετε φροντίσει να αγοράσετε τριμμένο τυρί από το σούπερ μάρκετ, για ευκολία και τάχύτητα, γκούντα και κασέρι, από 250γρ το καθένα και πασπαλίζετε με το τυρί τα μακαρόνια με το μπέικον. Αρχικά, ρίχνετε περίπου 100 γρ τυρί και ανακατεύετε καλά όλο το μίγμα για να πάει παντού. Ρίχνετε άλλα 100 γρ και ξαναανακατεύετε να πάει παντού. Τέλος, το υπόλοιπο τυρί το ρίχνετε από πάνω να καλύψει τα μακαρόνια και αποτελειώνετε με την κρέμα γάλακτος. Ίσως να μην χρειαστείτε όλο το τυρί ή να χρειαστείτε και περισσότερο ανάλογα με το ταψί σας, αυτό θα το δείτε με το μάτι. Φροντίστε πάντως το ύψος των μακαρονιών να είναι το πολύ περίπου 3 δάχτυλα αλλιώς αν είναι πιο ψηλό, θα είναι στεγνό και δεν θα έχει ομοιόμορφη γεύση.

Σκεπάζετε το πυρέξ και το βάζετε στο φούρνο στον αέρα, στους 180ο για μισή ώρα περίπου. Επειδή όλα τα υλικά σας είναι μαγειρεμένα δεν χρειάζεται μαγείρεμα στο φούρνο απλά να λιώσουν τα τυριά και να ενωθεί η κρέμα γάλακτος. Όταν ξεσκεπάσετε το αλουμινόχαρτο, αφήστε το λίγο ακόμα για να ροδίσει από πάνω.

Σερβίρετε με μια ωραία σαλατούλα με μανιτάρια και έχετε αποθεωθεί!

Συνταγή για σαλάτα θα βρείτε εδώ

Φιλιά, Φωτεινούλα

2 σχόλια:

  1. Μου αρέσει και εμένα πολύ αυτό το πιάτο. Είναι βέβαια αρκετά βαρύ αλλά η νοστιμιά του αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρεπει να σου πω οτι το εχω μαγειρεψει αρκετες φορες και καθε φορα μπαινω να τη δω για ειναι σιγουρη η επιτυχια!!!Ευχαριστουμε...Ειρηνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!