Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Κοτόπουλο σε σάλτσα λευκού κρασιού με πράσινη πιπεριά κέρατο, ελιές και εστραγκόν


Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο κοτόπουλο! Κόντεψα να φάω όλη την κατσαρόλα και να αφήσω τα παιδιά μου νηστικά, πεινούσα κιόλας από χτες με το ψαράκι, οπότε ήρθε κι έδεσε.

Το εστραγκόν ως μυρωδικό το γεύτηκα για πρώτη φορά στην πόλη Brugge (Μπριζ) του Βελγίου ως συστατικό μιας απίστευτης σούπας, μία κρύα ημέρα του Φεβρουαρίου, και από τότε δεν το λησμόνησα ποτέ. Σε κάθε ευκαιρία το επέλεγα από το μενού των εστιατορίων καθώς δεν είχα αποπειραθεί ποτέ να το μαγειρέψω. Σήμερα είχε την τιμητική του και ομολογώ ότι είναι αξεπέραστο!

Καταρχήν, τσιγαρίζω το κοτόπουλο καλά σε ελαιόλαδο και, έπειτα, προσθέτω μία σκελίδα σκόρδο πατημένη, ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μία πιπεριά πράσινη κέρατο κομμένη σε ροδέλες. Συνεχίζω το τσιγάρισμα ελαφρά και σβήνω με ένα νεροπότηρο λευκό κρασί. Προσθέτω λίγο νεράκι, ένα φύλλο δάφνης, θυμάρι, εστραγκόν, λίγο πιπέρι και αφήνω να βράσει για μία ώρα περίπου ώσπου να μαλακώσει καλά.


 Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο, το αλατίζω και προσθέτω 5-6 ελιές τ. καλαμών ή ανάλογα με την όρεξη μας και την ποσότητα του κοτόπουλο, όπου τους έχω βγάλει το κουκούτσι. Βράζω για ένα τέταρτο ακόμα και το κοτόπουλο είναι έτοιμο, η μύτη μας έχει σπάσει από τη μυρωδιά και είστε έτοιμοι να κάνετε βουτιά στην κατσαρόλα. Πριν το σβήσετε δοκιμάστε τη σάλτσα για να βεβαιωθείτε ότι είναι εντάξει στο αλάτι του!

Σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες όπου έχετε "ριγανίσει" ή με άσπρο ρύζι. Ό,τι τραβάει ο ουρανίσκος σας!

Φιλιά, Φωτεινούλα

2 σχόλια:

  1. Μια ερωτηση μονο. Το εστραγκόν ειναι φρεσκο ή αποξηραμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ εδώ χρησιμοποίησα αποξηραμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!