Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Ψαρομπουκιές δίπλα σε ντιπ γιαουρτιού αρωματισμένο με μέντα


Θυμάστε εκείνο το ψάρι που είχαμε μαδήσει προχτές και αφήσαμε στο ψυγείο; Ε, ήρθε τώρα η ώρα του να βρει το δρόμο για την κουζίνα!

Περνάμε στο multi μισό πράσο και 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μπολάκι με το ψάρι. Πολτοποιούμε μία σκελίδα σκόρδο και τη ρίχνουμε κι αυτή στο μπωλ. Βάζουμε ακόμα στο μπωλ μας, λίγο λαδάκι, αλάτι, λίγο πιπέρι, ένα αβγό χτυπημένο, μία κουταλιά αλεύρι, 1 κγ. χυμό λεμόνι για να σπάσει την ψαρίλα, μέντα ξερή τριμμένη κατά το δοκούν, 1 κγ. baking powder. Ανακατεύω καλά τα υλικά μου και ρολάρω κουταλιές μέσα σε φρυγανιά όπου έχω ρίξει και λίγο σησάμι.
Τηγανίζω τις ψαρομπουκιές μου σε καυτό λάδι. Προσοχή! γιατί δεν θέλουν πολύ ώρα τηγάνισμα, εξάλλου όλα σας τα υλικά είναι ψημένα, θέλετε μόνο να ροδίσουν!

Τα βάζω σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρω.

Μία πολύ όμορφη ιδέα είναι να τα σερβίρετε με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού αρωματισμένο με μέντα και λίγο λαδάκι. Θα τις απογειώσει τις ψαρομπουκιές σας, σας το εγγυώμαι!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!