Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Ζωμός θαλασσινών

Για να ετοιμάσετε αυτό το ζωμό καλύτερα θα ήταν να ξέρετε πως φιλετάρετε ένα ψάρι διαφορετικά θα πρέπει να το κάνετε με ολόκληρα ψάρια.

Α΄ τρόπος - Με ολόκληρα ψάρια

Βάζετε τα ψάρια σας να βράσουν σε μπόλικο νερό για μισή ώρα περίπου. Ποτέ μην αλατίζετε το νερό που ετοιμάζετε το ζωμό σας διότι μπορεί το τελικό προϊόν, στο πιάτο σας, να σας βγει πιο αλατισμένο από ότι θα επιθυμούσατε και είναι ευκολότερο να προσθέσετε αλάτι παρά να αφαιρέσετε!

Τα βρασμένα ψάρια σας μπορείτε να τα φάτε συνοδεία βραστών λαχανικών και μαγιονέζας, με πιλάφι ή να τα μαδήσετε και να τα κάνετε ψαροκροκέτες ή ό,τι άλλο νόστιμο βάλει ο νους σας.

Β' τρόπος - Με ψαροκόκαλα
Αυτός ο τρόπος είναι προτιμότερος κατά την άποψη μου διότι εκμεταλλεύεστε το ψάρι στο έπακρο. Αρχικά, φιλετάρετε το ψάρι σας και τοποθετείται τα ψαροκόκαλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Ομοίως με παραπάνω δεν αλατίζετε. Βράζετε τα ψαροκόκαλα για μισή ώρα περίπου ώστε να βγάλουν όλη την ουσία τους και τη θαλασσινή μυρωδιά τους.
Το φιλεταρισμένο ψάρι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εξαίσια και να το κάνετε τηγανιτό πανέ ή να το φασκιώσετε στη λαδόκολλα σε στρώμα λαχανικών και να φτιάξετε ψαρίσια πουγκάκια ή και άλλες συνταγές που απαιτούν ψάρι φιλέτο.
Το ψάρι που θα διαλέξετε να φιλετάρετε θα πρέπει να είναι μεγάλο και όχι μικρό ώστε να μπορεί να φιλεταριστεί. 3-4 μεγάλα ψάρια είναι αρκετά για να βγάλουν ένα πλούσιο ζωμό.

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!