Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Πουρές καρότου στο λεπτό

Αυτός ο πουρές καρότου "γεννήθηκε" ένα καλοκαίρι και συνόδευσε ωραιότατα μία σαλάτα από φακή με καραμελωμένα κρεμμύδια και ψητό κοτόπουλο. Είναι δροσερός και εύκολος!

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα μας. Μην τα κόψετε ροδέλες γιατί θα χάσουν την ουσία τους. Καλύτερα να τα κόψετε στα δύο. Βράζουμε τα καρότα μας σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα πολτοποιείτε στο Multi και προσθέτετε αλάτι, μία κουταλιά βούτυρο, λίγο γάλα και πάπρικα ή κύμινο, ανάλογα τι σας ταιριάζει. Δοκιμάζετε για να σιγουρευτείτε ότι είναι εντάξει στη γεύση τους και δεν χρειάζεται να προσθέσετε τίποτε άλλο.

Προσέξτε την ποσότητα του βουτύρου και του γάλακτος. Αν σας πέσει πολύ γάλα δεν θα είναι σφιχτός ο πουρές και θα μυρίζει γαλατίλα. Προσθέστε μικρή ποσότητα στην αρχή ανάλογα με την ποσότητα του πουρέ σας και δοκιμάστε. Προσθέστε κι άλλο εφόσον χρειάζεται!  

Με τον πουρέ καρότου μπορείτε να συνοδεύσετε και ψάρια και κρεατικά, βραστά ή και ψητά!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!