Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Σούπα κοτόπουλο με λευκά μανιτάρια και κρασί


Θυμόσαστε εκείνα τα κοκαλάκια που είχαμε πάρει από το χασάπη μας για να κάνουμε ζωμό; Καθότι ευγενέστατος ο χασάπης, μου έδωσε λίγα παραπάνω. Πόσο ζωμό να κάνω κι εγώ; Είπα να κάνω μια σουπίτσα να μην πάνε χαμένα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, μπορείτε να κάνετε τη σουπίτσα σας με κανονικό κοτόπουλο. Συνήθως χρησιμοποιώ το στήθος για τη σούπα και τα υπόλοιπα κομμάτια για το φούρνο ή για κατσαρόλα.

Ετοιμάζω το ζωμό κοτόπουλο και αφήνω στην άκρη. Τη συνταγή για το ζωμό κοτόπουλο θα τη βρείτε εδώ

Μαδάω τα κόκαλα και κρατάω το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Καθαρίζω και βράζω μέσα στο ζωμό κοτόπουλο ένα κρεμμύδι ξερό ολόκληρο, 2-3 καρότα κομμένα στα δύο και μία πατάτα κομμένη στα δύο. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω ένα ποτήρι λευκό κρασί και εστραγκόν. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μερικά κλωνάρια σέλινο εναλλακτικά του εστραγκόν. Λίγο πριν ετοιμαστούν τα λαχανικά σας προσθέτετε το μαδημένο κοτόπουλο και ένα - δυό λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες.

Δέκα λεπτά περίπου πριν την ολοκλήρωση του βρασμού βάζετε μισό φλυτζάνι ρύζι και βράζετε μέχρι να ετοιμαστεί. Αυτό το στάδιο μπορείτε να το αποφύγετε και να τη σερβίρετε τη σούπα χωρίς ρύζι με γαρνιτούρα τα λαχανικά, προσωπικά νομίζω ότι είναι καλύτερο.

Όταν ετοιμαστεί η σουπίτσα σας σερβίρετε ξεχωριστά τα λαχανικά και αφήνετε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια μέσα στη σούπα. Όνειρο!   

Φιλιά, Φωτεινούλα

2 σχόλια:

  1. πολύ ωραία πρόταση Φωτεινούλα! Με πέτυχες και στη μέρα, σήμερα έχω στο πρόγραμμα να κάνω κοτόσουπα.
    Καλό απόγευμα απο το κρύο Τορόντο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Έρη μου, χαιρετισμούς στον Καναδά1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!