Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Πάστα φλώρα, η πάλαι ποτέ κλασική


Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα αυτή η συνταγή μου φέρνει στο μυαλό ΠΑΝΤΑ τη Μαίρη Αρώνη και το Διονύση Παπαγιαννόπουλο στην ελληνική κωμωδία "Μια τρελή τρελή οικογένεια". Φαντάζομαι και σε εσάς το ίδιο, ε;

Ας γίνουμε για λίγο μέλη αυτής της οικογένειας παρέα με το γλυκάκι  μας κι ας γελάσουμε με την ψυχή μας!

Θα χρειαστούμε το μίξερ μας για να χτυπήσουμε μία πλάκα βιτάμ λιωμένο με μισή κούπα ζάχαρη. Όταν αφρατέψει το μίγμα μας από το χτύπημα προσθέτουμε 2 αβγά και λίγο κονιάκ και στο τέλος 3 κούπες απλό αλεύρι και μια κουταλιά baking powder (προαιρετικά). 

Απλώνουμε το μίγμα μας σε ένα πυρέξ καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα ενώ κρατάμε ένα μέρος της ζύμης για να κάνουμε τα σχεδιάκια με τις γραμμούλες από πάνω. Ρίχνετε τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας πάνω από τη στρωμένη ζύμη. Εγώ διάλεξα τη μαρμελάδα πορτοκάλι που είχα στο ψυγείο και την είχα φτιάξει με τα χεράκια μου.
Συνταγή για τη μαρμελάδα πορτοκάλι θα βρείτε εδώ

Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνετε τετραγωνάκια κάνοντας οριζόντιες και κάθετες γραμμές από άκρη σε άκρη του ταψιού. Στα τετραγωνάκια που σχηματίζονται βάζετε από ένα αμύγδαλο λευκό, ανάλατο, καθαρισμένο.
Ψήνετε την πάστα φλώρα σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί και από μέσα και από κάτω.  

Φιλιά, Φωτεινούλα 

1 σχόλιο:

  1. Τρελαίνομαιιιι για πάστα φλόρα...μμμμμ και φαίνεται τέλεια...Γειά στα χέρια σου...Καλό βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!