Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Μπατζίνα ή αλλιώς ομελέτα στο φούρνο, μοσχομυριστή με κολοκυθάκι και δυόσμο


Πρώτη φορά έφτιαξα αυτή τη συνταγή σήμερα και ομολογώ ότι εξεπλάγην! Γιατί δεν την είχα φτιάξει τόσα χρόνια που την είχα στο τετραδιάκι μου;

Την ονομάζουν Θεσσαλική μπατζίνα αλλά θα την έλεγα και ομελέτα φούρνου διότι τα υλικά είναι τα ίδια. Είναι αφράτη, ελαφριά, ζουμερή, με διακριτική γεύση και μπορείς να φας πολλά πολλά κομμάτια. 

Χτυπάμε τρία αβγά και προσθέτουμε 2 ποτήρια γάλα, 100γρ. βούτυρο και αλεύρι (μην το παρακάνετε). Ανακατεύουμε καλά το μίγμα, τρίβουμε μέσα δύο κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη και προσθέτουμε μπόλικη φέτα (περίπου 2 ποτήρια ή κατά την προτίμηση σας). Μην ξεχάσετε να αλατοπιπερώσετε και να προσθέσετε δυόσμο!!! Πιστεύω ότι ο δυόσμος είναι η καλύτερη συντροφιά για το κολοκύθι!!!
Αραδιάζετε το μίγμα σας σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι, πασπαλίζετε με επιπλέον φέτα και λίγο δυόσμο και λίγο αλατάκι - πιπεράκι και σταγόνες λαδιού!
Ψήνετε στο φούρνο σας, στον αέρα, στους 180ο για μισή ώρα ή μέχρι να χρυσίσει. Δεν φαντάζεστε τη γεύση που έχει!!! Καλή σας απόλαυση!!!


Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!