Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Μαρμελάδα ροδάκινο, η καλοκαιρινή


Αγαπημένη μαρμελάδα το ροδάκινο. Και ειδικά αυτόν τον καιρό μπορείτε να βρείτε πολύ νόστιμα και φτηνά ροδάκινα ώστε να έχετε τη γεύση τους παρέα για το χειμώνα.

Λίστα για ψώνια
1κιλό ροδάκινα καθαρισμένα
600γρ. ζάχαρη 
χυμό μισού λεμονιού

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα ροδάκινα και τη ζάχαρη και τα αφήνετε όλο το βράδυ να βγάλουν τα νερά τους. Εάν θέλετε να τα βράσετε άμεσα μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.

Βράζετε για αρκετή ώρα σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει το φρούτο και να μελώσει ελαφρά. Προσοχή, μην περιμένετε να πήξουν τελείως όσο θέλετε διότι ο βρασμός της μαρμελάδας θα συνεχιστεί ακόμα κι όταν αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, συνεπώς, θα σας πήξει ακόμα περισσότερο. Αποσύρετε το κατσαρολάκι λίγο νωρίτερα.

Αφού κρυώσει η μαρμελάδα, την πολτοποιούμε όσο θέλουμε (προσωπικά προτιμώ να έχει κομμάτια φρούτων αλλά τα παιδιά μου όχι) και την φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Προσέξτε! εάν βάλετε τη μαρμελάδα σε ζεστό βάζο θα συνεχιστεί ο βρασμός της και θα σας πήξει περισσότερο.

Η μαρμελάδα αυτή ταιριάζει υπέροχα με τσουρέκια, κρουασάν.

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!