Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Μαρμελάδα πορτοκάλι, η πικρούτσικη


Ξεκινάει ο χειμώνας κι έρχονται μαζί με τα κρύα και τα πορτοκάλια! Μαρμελαδίτσα πορτοκάλι προτείνω και μου αρέσει πολύ, ειδικά για όσους δεν τους αρέσουν τα πολύ γλυκά είναι ο,τι καλύτερο!

Λίστα για ψώνια
1κιλό πορτοκάλια καθαρισμένα
800γρ. ζάχαρη 
χυμό μισού λεμονιού



Αφήνουμε τα πορτοκάλια με τη ζάχαρη όλο το βράδυ για να βγάλουν τα ζουμιά τους. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για πολλές ώρες μέχρι να λιώσει το πορτοκάλι και να μελώσει.

Αφού κρυώσει η μαρμελάδα, την πολτοποιούμε όσο θέλουμε (προσωπικά προτιμώ να έχει κομμάτια φρούτων αλλά τα παιδιά μου όχι) και την φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Μην πετάξετε τα φλούδια! Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε λικέρ πορτοκάλι ή να τα χρησιμοποιήσετε ως φρουί γλασέ ή ξύσμα σε γλυκά. Καλύτερα να τα περάσετε με λίγη ζάχαρη και να ζαχαρώσουν εάν σκέφτεστε να τα διατηρήσετε για πολύ καιρό. Διαφορετικά διατηρούνται στο ψυγείο για 2 βδομάδες περίπου.

Η μαρμελάδα αυτή ταιριάζει υπέροχα με την πάστα φλώρα, κορμό, τσουρέκια και κρουασάν.

Συνταγή για πάστα φλώρα θα βρείτε εδώ
http://oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr/2011/11/blog-post_6677.html

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!