Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Φασολάδα πικάντικη, η ελληνική


Για τους φίλους του blog, γνωστούς κι αγνώστους, εντός κι εκτός Ελλάδος, μια συνταγή άκρως ελληνική. 

Φασολάδα χειμωνιάτικη με καυτερή πιπερίτσα, γλυκό μπούκοβο, σέλινο, κρεμμυδάκι, σκόρδο και σάλτσα ντομάτας. Μην αμελήσετε να βάλετε τα φασόλια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ, θα αλαφρύνει και θα βράσει και γρηγορότερα.





Λίστα για ψώνια
500γρ. φασόλια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες τριμμένες
1 καρότο κομμένο ροδέλες
2-3 κλαράκια σέλινο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2κγ. μπούκοβο γλυκό
1 πιπερίτσα καυτερή
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι



Ρίχνουμε τα φασόλια στο νερό και βράζουμε για κάνα δεκάλεπτο και ξαφρίζουμε εφόσον είναι απαραίτητο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, το σκόρδο, την πιπερίτσα (εάν την ψιλοκόψετε θα βγάλει όλη της τη ζέστη - εγώ την έριξα ολόκληρη), το μπούκοβο, αλατάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τέλος, προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας και μια κουταλίτσα πελτέ (προαιρετικά).

Προσωπικά ετοιμάζω τη φασολάδα στη χύτρα και σε μισή ώρα είναι έτοιμη. Για αυτό το λόγο βάζω όλα τα υλικά μου από την αρχή. Αν αποφασίσετε να την κάνετε σε ανοιχτή κατσαρόλα καλύτερα να προσθέσετε την ντομάτα στο τέλος για να μην σφίξει κι αργήσει να βράσει.

Συνοδέψτε τη φασολάδα σας με φετούλα, ελίτσες και λουκάνικο όπως αυτό 

ή με γάβρο μαρινάτο... κι έχετε καταφέρει να ταξιδέψετε στην Ελλάδα.

Καλή σας όρεξη!!!

Φιλιά, Φωτεινούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!