Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Λεμονάδα σπιτική στο ψυγείο

Μία καταπληκτική και εύκολη συνταγή για σπιτική λεμονάδα. Την φυλάτε στο ψυγείο και το μόνο που χρειάζεται είναι νεράκι και παγάκια για σερβίρισμα. Και φυσικά μεγάλη δίψα!

Σε ένα κατσαρολάκι ενώνετε 1 και 3/4 φλ. λευκή ζάχαρη με 1 φλ. νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μάτι και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Τέλος, το ανακατεύουμε με 1,5 φλ. χυμό λεμονιού, το βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο. Αν την θέλετε πιο ξινή προσθέστε λίγο χυμό ακόμα.

Όταν σερβίρουμε, βάζουμε στο ποτήρι 1 μέρος χυμό με 3 μέρη νερό.

Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μήνες. Καλύτερα να εκτελέσετε τη συνταγή όταν τα λεμόνια είναι φτηνά και σας προτείνω να κάνετε διπλάσια δόση γιατί δεν θα σας φτάσει. Η ποσότητα που βγαίνει είναι περίπου μισό λίτρο και είναι σίγουρο ότι δεν θα σας φτάσει για πάνω από 2-3 βδομάδες!

Φιλιά, Φωτεινούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!