Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Spaghetti με σάλτσα καρμπονάρα αλά ελληνικά

Η καρμπονάρα συνοδεύεται απαραιτήτως από αβγό αλλά όσες φορές την έχω φάει έτσι δεν μου αρέσει καθόλου. Θα σας πω, λοιπόν, πως να φτιάξετε νοστιμότατη καρμπονάρα χωρίς αβγό. Έχουμε και λέμε ...

Παίρνετε μία συσκευασία μπέικον σε λωρίδες και το κόβετε κατά πλάτος με πλάτος ενός εκατοστού. Τσιγαρίζετε το μπέικον σε ένα κατσαρολάκι με λίγες σταγόνες λάδι διότι από μόνο του το μπέικον είναι αρκετά λιπαρό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε 1-2 μικρές συσκευασίες κρέμα γάλακτος στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά.


Προσθέτουμε λίγα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες - εφόσον το επιθυμούμε - στο κατσαρολάκι με το μπέικον. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια μας με μια λευκή πετσέτα και τα κόβουμε αρχικά στη μέση. Κόβουμε την άκρη από το κοτσάνι και μετά τα ξεφλουδίζουμε με ένα μαχαίρι. Τα κόβουμε σε φέτες και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το μπέικον.

Σας συνιστώ να κατεβάσετε το κατσαρολάκι από το μάτι μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του διαφορετικά, αν δείτε ότι φουσκώνει η σάλτσα, ρίξτε μέσα λίγο κρύο γάλα, π.χ. μισό ποτηράκι κρασιού, για να ρίξει τη θερμοκρασία. 

Επαναφέρουμε το κατσαρολάκι στο μάτι, αλατοπιπερώνουμε και για λίγο πιο ντελικάτη νοστιμιά ρίξτε μια κουταλίτσα μουστάρδα. Όση ώρα η σάλτσα βράζει, την ανακατεύουμε για να μην κολλήσει και ετοιμάζουμε το spaghetti μας.

Βράζουμε το spaghetti - επιλέξτε ένα μέτριο νούμερο όπως το 5 και όχι τα πολύ λεπτά - σε άφθονο αλατισμένο νερό, όχι περισσότερη ώρα από αυτήν που αναγράφεται στο κουτί διότι τα θέλουμε al dente. Όταν βράσουν, τα περνάμε από το σουρωτήρι να στραγγίξουν χωρίς να τους ρίξουμε κρύο νερό επάνω. Τσιγαρίζουμε λάδι (προτιμώ) ή βούτυρο στην κατσαρόλα του spaghetti και την απομακρύνουμε από το μάτι. Ρίχνουμε το spaghetti μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν όλα.

Ρίχνουμε τη σάλτσα μας μέσα στην κατσαρόλα ώστε να ενωθεί με το spaghetti και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άφθονη παρμεζάνα και πιπεράκι.

Φιλιά, Φωτεινούλα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!