Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Thai shrimp balls


Έχω μια φίλη που είναι από την Κίνα, την Γιαν, και μια και την περίμενα για φαγητό αποφάσισα να κάνω ένα πιάτο κοντά στις δικές της γεύσεις. Φυσικά, δεν θα μπορούσα να συγκριθώ μαζί της στο fried rice ή στα  fried nooddles ή στα stir fry λαχανικά, συνεπώς μαγείρεψα Ταϋλανδέζικο!

Λίγο μια συνταγή που είχα, λίγο οι συμβουλές ενός σεφ από τις Φιλιππίνες, λίγο η φαντασία μου κατέληξα σε ένα εντυπωσιακό γευστικό αποτέλεσμα!!! Και το σημαντικότερο ήταν ότι άρεσε στην Γιαν.

Θα χρειαστούμε μια συσκευασία γαρίδες κατεψυγμένες τις οποίες θα τις βράσουμε σε μπόλικο νεράκι. Το νεράκι δεν θα το πετάξουμε αλλά θα το χρησιμοποιήσουμε ως ζωμό θαλασσινών για να κάνουμε ρυζότο θαλασσινών αργότερα.

Τη συνταγή για το ζωμό θαλασσινών θα τη βρείτε εδώ


http://oikaliteressyntagesmou.blogspot.com/2011/11/blog-post_2441.html

Παίρνουμε τις γαρίδες από το νερό και τις ξεφλουδίζουμε, παίρνουμε το σώμα τους, αφαιρούμε το εντεράκι και τις μαδάμε σε ένα μπωλάκι. Από τις γαρίδες κρατήστε δυο - τρεις για να τις χρησιμοποιήσετε για ντεκόρ στο ρυζότο σας.

Περνάμε στο multi ένα πράσο με 1 - 2 κρεμμυδάκια φρέσκα και τα ρίχνουμε στο μπωλ με τις γαρίδες. Πολτοποιούμε μια σκελίδα σκόρδο και την προσθέτουμε κι αυτή στο μίγμα μας. Αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγο σησαμέλαιο, λίγο baking powder (μην το αμελήσετε, τα αφρατεύει), ένα αβγό χτυπημένο και ρυζάλευρο (θα το βρείτε στα έθνικ προϊόντα των σούπερ μάρκετ). Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας και παίρνετε κουταλίτσες από το μίγμα τις οποίες τις ρολάρετε σε φρυγανιά ανακατεμένη με σησάμι. Οι κουταλίτσες να είναι πραγματικά μικρές γιατί τα μπαλάκια θα "φουσκώσουν" κι έχουν γεμάτη γεύση, οπότε δεν χρειάζεται να είναι μεγάλα. Έχετε υπόψη σας ότι πρέπει να φτιάξετε περίπου 15 μπαλίτσες.

Τηγανίζετε τις μπαλίτσες σε καυτό σησαμέλαιο. Προσοχή δεν χρειάζονται πολύ ώρα οπότε μην απομακρυνθείτε!!! Τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί πριν να τις σερβίρετε. 

Ένας ιδιαίτερος τρόπος σερβιρίσματος είναι πάνω σε φύλλο μπανάνας αλλά ελλείψει μπανανόφυλλων χρησιμοποίησα μαρουλόφυλλο ... δεν νομίζω να ενόχλησε κανέναν, ε;

Σας επισημαίνω ότι, κατόπιν σύστασης της φίλης μου Γιαν, οι γαρίδες δεν σερβίρονται με soya sauce!


Φιλιά, Φωτεινούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!