Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Συκώτι κοκκινιστό με μυρωδικά και χοντρό μακαρόνι

Ένα όχι και τόσο εύκολο φαγητό από γευστική άποψη αλλά σούπερ δυναμωτικό για όσους έχουν θέματα αιματολογικά και θέλουν να ενισχύσουν τον αιματοκρίτη τους.

Κι επειδή προσωπικά δεν μου είναι ευχάριστο να τρώω το συκώτι τηγανιτό ή ψητό, το μεταμόρφωσα σε κοκκινιστό!!!

Θα χρειαστείτε, φυσικά, συκώτι, κόκκινο κρασί, θυμάρι, δεντρολίβανο και δάφνη, κρεμμύδι, σάλτσα ντομάτας και τους συνήθεις υπόπτους, αλάτι, πιπέρι, λάδι.

Βράζουμε το συκώτι - ένα κομμάτι είναι αρκετό για 2 άτομα - σε ένα φλυτζάνι κόκκινο κρασί για 15 λεπτά περίπου και έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι μας ψιλοκομμένο, λαδάκι, τη σάλτσα ντομάτας λίγο νεράκι και τα μυρωδικά μας, 1 φύλλο δάφνης και μια πρέζα δεντρολίβανο, και το αφήνουμε να βράσει για ακόμα 20 λεπτά περίπου με μισή ώρα.

Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια μας, προτιμήστε αυτά που είναι πιο χοντρά και βράστε τα όσα λεπτά λένε οι οδηγίες πάνω στο κουτί. 

Πληροφορίες για το βράσιμο μακαρονιών θα βρείτε εδώ
http://oikaliteressyntagesmou.blogspot.com/2011/12/blog-post_14.html

Σερβίρετε τα μακαρόνια με μπόλικο τριμμένο ξηρό ανθότυρο Κρήτης και το κοκκινιστό συκώτι στο πλάι και ... καλή απόλαυση!!!

Φιλιά, Φωτεινούλα

1 σχόλιο:

  1. Φωτεινούλα μου εγώ πεθαίνω για συκώτι αλλά εδώ που ειμαι (Τορόντο) δεν το βρίσκω δυστυχώς... Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!