Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Κρασάτο μοσχαράκι στην κατσαρόλα με μανιτάρια και μυρωδικά, απόλαυση!

Μοσχαράκι κοκκινιστό, μοσχαράκι λεμονάτο, μοσχαράκι γιουβέτσι... μήπως να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό και να ιντριγκάρουμε τον ουρανίσκο μας με την ξεχωριστή γεύση του;

Φυσικά, θα χρειαστούμε μοσχαράκι, ελιά κατά προτίμηση, κομμένο σε μεριδούλες και φρέσκα λευκά μανιτάρια. Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή είναι το αργό μαγείρεμα και, γενικότερα, το αργό μαγείρεμα των κρεατικών τα νοστιμίζει περισσότερο γιατί απορροφούν όλα τα συστατικά των μυρωδικών. 

Αρχικά, μαγειρεύουμε τα μανιτάρια και το μοσχαράκι ξεχωριστά.

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια μας με ένα βρεγμένο πανί, τα ξεφλουδίζουμε, κόβουμε την άκρη τους και τα τεμαχίζουμε. Σωτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο λαδάκι ίσα να άλλάξουν χρώμα και να μαλακώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αλατοπιπερώνουμε το μοσχαράκι και σωτάρουμε στην κατσαρόλα να αλλάξει το χρώμα του από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και 1 κγ. κοπανισμένο κόλιανδρο και σωτάρουμε μαζί με το κρέας. Στη συνέχεια προσθέτουμε μία σκελίδα σκόρδο πατημένη και ψιλοκομμένη για ένα λεπτό ακόμα και σβήνουμε με ένα φλιτζάνι λευκό κρασί και αφήνουμε να κοχλάσει. 

Ρίχνουμε 2 φύλλα δάφνης στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά. Προσθέτουμε ζεστό νεράκι εφόσον χρειάζεται, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια με το λαδάκι που τα σωτάραμε, και τρίβουμε λίγη ρίγανη και δυόσμο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

Όταν είναι έτοιμο φτιάχνουμε τη σαλτσούλα μας στο Multi. Ανακατεύουμε 1 κσ λευκό ξύδι, 1κγ. μουστάρδα, 1κγ. μέλι και μία κουταλιά από το ζωμό της κατσαρόλας μας μαζί με 4-5 κομμάτια μανιταριών. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα φύλλα φρέσκου μαϊντανού και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο μαϊντανό.

Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή άσπρο ρύζι και μπόλικο φρέσκο ψωμάκι!!!

Φιλιά, Φωτεινούλα  

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα.Μπήκα πρώτη φορά στο blog σας και μου άρεσε πολύ η συνταγή.
    Να είσαι καλά. Θα τα ξαναπούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!