Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Καθάρισμα και κόψιμο κρεμμυδιού

Μην κλαίτε! Ένα κρεμμυδάκι είναι μόνο! Και πάει παντού, σε όλα μας τα φαγητά!!!

Καταρχήν κόβουμε τις άκρες του κρεμμυδιού και αφαιρούμε το πρώτο στρώμα σάρκας του κάτω από το ξερό όποτε έχουμε το κάτωθι αποτέλεσμα. Ένα στρογγυλό, ζουμερό και μυρωδάτο κρεμμυδάκι.

 Έπειτα κόβουμε το κρεμμύδι κάθετα ώστε να δημιουργηθούν δύο όμοια κομμάτια.


Παίρνουμε το ένα κομμάτι, το κρατάμε όπως φαίνεται στη φωτογραφία και περνώντας το μαχαίρι κάτω απότο χέρι μας κόβουμε κατά μήκος και μέχρι κάτω. Προσοχή, προσοχή!!! Δεν κόβουμε σε ΟΛΟ το μήκος του κρεμμυδιού γιατί τότε θα μας διαλύσει και δεν θα μπορούμε να το συγκρατήσουμε. Αφήνουμε άκοπο περίπου ένα εκατοστό πριν από το τέλος του κομματιού.

Γυρίζω κάθετα το κρεμμύδι και τώρα κόβω κάθετα δημιουργώντας το μέγεθος που επιθυμώ. όταν φτάσετε στο τέλος του κομματιού που είναι άκοπο, φέρτε το τούμπα και κόψτε το κι αυτό ψιλά κομμάτια!
Με την εξάσκηση θα γίνετε γρηγορότεροι όπως οι επαγγελματίες σεφ που βλέπετε στην τηλεόραση αλλά γιατί να βιαζόμαστε τόοοσο πολύ; Δεν μας κυνηγάει κανένας! Η μαγεριική είναι απόλαυση και δημιουργία πάνω απ'όλα!!!

Φιλιά, Φωτεινούλα

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα Φωτεινή.

    Πολύ όμορφα που εξηγείς λεπτομέρειες για την κοπή των λαχανικών. Οι νέοι στην κουζίνα θα το εκτιμήσουν ιδιαιτέρως!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!