Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Γλυκό του κουταλιού πορτοκαλί κολοκύθα "Σταχτοπούτας"

Έφτασε και η ώρα της κολοκύθας... Τέτοια εποχή είναι η τιμητική της και ομολογώ ότι άργησα να την τιμήσω μιας και δεν την είχα προτιμήσει ποτέ στο τραπέζι μου.

Ας την φτιάξω είπα αλλά... πως; Η αλήθεια έιναι ότι υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ συνταγές με κολοκύθα, σούπα, τάρτα, πίτα, φαγητό, γλυκό. Προσωπικά διάλεξα να κάνω τη μισή κολοκύθα μου γλυκό του κουταλιού, για την άλλη μισή βλέπουμε.


Λίστα για ψώνια
1κιλό κολοκύθα καθαρισμένη
750γρ. ζάχαρη 
χυμό ενός λεμονιού
100γρ. αμύγδαλα λευκά, ανάλατα
1/2 κ.γ. γαρύφαλο σκόνη


Το δύσκολο στις κολοκύθες είναι το καθάρισμα. Δεν φαντάζεστε ΠΟΣΟ δύσκολο. Το "κόλπο" είναι να την κόψετε σε μικρά κομμάτια και μετά να αφαιρέσετε την εξωτερική φλούδα διότι είναι πάρα πολύ σκληρή, σαν το καρπούζι.

Αφού αφαιρέσετε το εξωτερικό την κόβετε σε μπαστουνάκια, όχι πάρα πολύ λεπτά διότι μαλακώνει εύκολα. Ζεματίζετε τα κομμάτια και αφήνετε στην άκρη. Έπειτα ετοιμάζετε το σιρόπι, λιώνετε τη ζάχαρη σε ένα κρασοπότηρο νερό. Τα βράζετε και όταν έχουν αρχίσει να πήζουν ρίχνετε μέσα την κολοκύθα. Ρίχνετε, επίσης, το χυμό λεμονιού, τα αμύγδαλα -καβουρντισμένα κατά προτίμηση- και το γαρύφαλο. Φέρνετε μερικές βόλτες, απαλά να μην σας διαλυθεί, και συνεχίσετε λίγο το βράσιμο για να πήξει το σιρόπι.

Συντηρείται το γλυκό σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και φυλάτε στο ψυγείο.

Φιλιά, Φωτεινούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!