Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Σαλάτα ρόκα με κολοκύθα, πετιμέζι και πασπαλισμένη γραβιέρα

Εκείνη η κολοκύθα που είχα πάρει τις προάλλες τον ατελείωτο έχει. Για να δούμε πως θα μεταμορφώσει τη σαλάτα μας αυτή τη φορά.

Σε ένα τηγανάκι βάζουμε την κολοκύθα μας κομμένη μπρινουάζ (καρέ) και ελάχιστο νερό και τη βράζουμε για 2 λεπτά να μαλακώσει. Αφού έχει πιει τα νερά της, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 1κσ. πετιμέζι και 1κσ. μπαλσάμικο, το λαδάκι της σαλάτας μας και το αλάτι της. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Πλένουμε καλά τη ρόκα και την κόβουμε με τα χέρια στο μπωλ της σαλάτας που θα τη σερβίρουμε. Ρίχνουμε καρύδι που έχουμε θρυμματίσει με το χέρι, δηλαδή χοντροκομμένο, και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το άρτυμα και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα. Λίγο καρύδι ακόμα από πάνω για ντεκόρ και είμαστε έτοιμοι.

Η κολοκύθα σας θα πάρει ένα σκούρο πορτοκαλί χρώμα κατά το βρασμό το οποίο έρχεται σε ωραία αντίθεση με το πράσινο της ρόκας. Επίσης, η γλύκα από το πετιμέζι και την κολοκύθα μεταμορφώνει την ψυχράδα της ρόκας.

Φιλιά, Φωτεινούλα

1 σχόλιο:

Chit chat!!!