Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Πιτοπιτάκια του άσχετου


Την ονομασία αυτή την έδωσε ο άντρας μου στο γλυκό όταν με ρώτησε "Τι έχει μέσα;". "Τίποτε" του απάντησα, "Πιτοπιτάκια λοιπόν" μου είπε και κράτησα την εφευρετική ονομασία.

Σας περίσσεψε φύλλο τύπου Βηρυττού ή κρούστας; Μην ανησυχείτε! Πιτοπιτάκια και όλοι θα ενθουσιαστούν. Απλώνετε ένα φύλλο στο τραπέζι και το βουτυρώνετε ελαφρώς ήτοι σε 4 οριζόντιες γραμμές, από μία στις άκρες για να κολλήσουν τα φύλλα και δύο στη μέση. Απλώνετε άλλο ένα φύλλο από πάνω και τα τυλίγετε σε ρολό αλλά πλακέ γιατί δεν έχουν καμία γέμιση. Έπειτα τα κόβετε κάθετα. Εάν σκεφτείτε και κάποιο άλλο τρόπο τυλίγματος, κοπής και παρουσίασης είναι καλοδεχούμενος.

Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι ίσα να ροδίσουν και τα αφήνετε σε μια πιατελίτσα στην άκρη πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Ετοιμάζετε σιρόπι με 1/2 ποτήρι νερό, 1/2 ποτήρι ζάχαρη και 1/2 ποτήρι μέλι, 1κ.γ. τριμμένο γαρύφαλο και ένα στικ κανέλας.  

Μόλις βράσει και ομογενοποιηθεί παίρνετε ένα ένα πιτοπιτάκι και το βουτάτε στο σιρόπι με μια κουτάλα για λίγα δευτερόλεπτα. Το ακουμπάτε στην πιατέλα και πασπαλίζετε με σουσάμι ή και τριμένο φουντούκι ή καρύδι, ό,τι θέλετε εσείς. Συνεχίζετε  με τα υπόλοιπα πιτοπιτάκια. 

Εάν στο τέλος περρισέψει σιρόπι το ρίχνετε μέσα στην πιατέλα με τα πιτοπιτάκια. Τη δοσολογία αυτή για το σιρόπι την χρησιμοποίησα σε 2 φύλλα Βηρυττού, ήτοι σε μια σειρά πιτοπιτάκια. 

Συνοδέψτε τα πιτοπιτάκια με ένα ποτήρι γαλλικό καφέ μετά το δείπνο και όλοι θα ξετρελλαθούν!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!