Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Σοκολατένιος πειρασμός

 

Φοβερό εύκολο σοκολατένιο γλυκό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας χωρίς αλεύρι, το οποίο εκτέλεσα κατόπιν παραγγελίας για γλυκό "τύπου σοκολατόπιτας" από το βαφτιστήρι μου. Τα απαραίτητα υλικά σας είναι βούτυρο, κουβερτούρα, αβγά και ζάχαρη!

Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε 200γρ. κουβερτούρα και ενώνετε με 200γρ. βούτυρο πλάκα.
Χτυπάτε στο μπωλ του μίξερ 4 κρόκους αβγού με 100γρ. ζάχαρη και σε ένα άλλο μπωλ χτυπάτε τα 4 ασπράδια αβγού με 100γρ. ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.

Τώρα αρχίζει η ένωση των υλικών σας! Αρχικά, ρίχνουμε το μίγμα της σοκολάτας στο μπωλ με τα ασπράδια και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Όταν ολοκληρώσουμε προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μίγμα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω με κουτάλα σιλικόνης για να μη φύγει ο αέρας.

Όταν ενωθούν τα υλικά χύνουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί για να μη μας κολλήσει και διαλυθεί. Προτιμήστε ένα ταψί μετρίου μεγέθους διότι το γλυκό σας δεν θα ψηλώσει.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180ο για 40 λεπτά. ΄Οταν είναι έτοιμο περιμένουμε να κρυώσει για να ξεφορμάρουμε. Το γλυκό έχει σχηματίσει μια λεπτή κρούστα απ'έξω λόγω της μαρέγκας και είναι ρευστό και μαλακό μέσα σαν σουφλέ σοκολάτας. Μμμμ, όνειρο!

Διακοσμήστε το γλυκό σας με ζάχαρη άχνη και με φρέσκα φρούτα ή στολίδια, όπως το χριστουγεννιάτικο δεντράκι της φωτογραφίας.

Συνταγή για το χριστουγεννιάτικο δεντράκι θα βρείτε εδώ
http://oikaliteressyntagesmou.blogspot.com/2011/12/blog-post_4812.html

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!