Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Σκορδάτα μανιτάρια στο τηγάνι

Αυτά είναι τα ιταλικά τα ωραία πιάτα, τα μυρωδάτα και σούπερ γευστικά! Φαντάζομαι ότι θα έχετε καταλάβει πλέον την αδυναμία στα μανιτάρια. Τα λατρεύω!

Χτες βράδυ, λοιπόν, με περίμενε μια ταινία στην τηλεόραση να αρχίσει αλλά κάτι με έτρωγε να τη συνοδεύσω με "κάτι". Τι περίσσευε στο ψυγείο μου; Έμενταλ αγαπημένο, πράσινες τσακιστές ελιές και τέσσερα λευκά μανιτάρια.

Επί τω έργω! Το τηγάνι στο μάτι και 2-3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο Lurpak να λιώνει. Καθαρίζω και λιώνω 2 σκελίδες σκόρδο και πετάω μέσα (και 2 ακόμα να είχα βάλει καλά θα ήταν!) και ψιλοκόβω ένα φρέσκο κρεμμυδάκι, το οποίο το ρίχνω κι αυτό να τσιγαριστεί. Όσο τσουρουφλίζονται τα σκόρδα και το κρεμμύδι στο τηγάνι καθαρίζω και κόβω τα μανιτάρια. Ξέρετε σκούπισμα με βρεγμένη πετσέτα, ξεφλούδισμα, αφαίρεση κοτσανιού, κόψιμο.

Λεπτομέρειες για τον καθαρισμό των λευκών μανιταριών θα βρείτε εδώ

Ρίχνω και τα μανιτάρια στο τηγάβνι και τα φέρνω μπόλικες βόλτες να φύγουν τα πολλά υγρά τους ενώ στο τέλος τα σβήνα με μισό ποτήρι λευκό κρασί. Αλατίζω, πιπερώνω με πράσινο πιπέρι ή και μαύρο αν δεν έχετε, και αφήνω να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ από το κρασί. Στο τέλος, αδειάζω μια κρέμα γάλακτος, 250ml, και αφήνω να βράσουν για τα καλά και να δέσει η  κρέμα. Προς το τέλος, ρίχνω στο τηγάνι ολόκληρα φύλλα μαϊντανού για μυρωδιά και για ντεκόρ. Ποίημα!

Δεν ξέρω αν θα προλάβουν να μείνουν στο πιάτο παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα! Φυσικά εάν θέλετε να παραλείψετε την κρέμα γάλακτος μπορείτε να το κάνετε και να τα σερβίρετε ως έχουν!

Φιλιά, Φωτεινούλα 

1 σχόλιο:

  1. Μμμμμ...έφαγα πολλά παρόμοια σκορδάτα μανιτάρια αυτές τις μέρες..και αυτά πρέπει να είναι πολύ νόστιμα!!!Καλή χρονιά με υγεία και χαρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!