Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Πουρές από πορτοκαλί φακή σαν φάβα

Εδώ κολλάει το "Από αλλού ξεκίνησα και αλλού κατέληξα" με άλλα λόγια, εγώ το πρωί ξεκίνησα να κάνω φακή σούπα αλλά ο δαίμων της κουζίνας είχε άλλη γνώμη.

Πρέπει να σας επισημάνω ότι η πορτοκαλί φακή βράζει ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ γρήγορα. Από το κατάστημα που την αγόρασα με συμβούλεψαν ότι σε 10 λεπτά θα ήταν έτοιμη. Αμ δε; Σε 10 λεπτά η φακή μου είχε γίνει λιώμα και έπρεπε κάτι να την κάνω προκειμένου να μη μείνω νηστική το μεσημέρι. Αποφάσισα λοιπόν να την αφήσω να βράσει να χυλώσει σαν τη φάβα και να τη βαφτίσω πουρέ! Κι έτσι κι έγινε. Ευτυχώς είχα φροντίσει από νωρίς να βάλω μέσα στην κατσαρόλα το καροτάκι μου κομμένο σε λεπτές ροδέλες, μία σκελίδα σκόρδο πατημένη και ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.

Πως θα κόψετε το κρεμμύδι θα το δείτε εδώ

Μην αμελήσετε να προσθέσετε στο ζουμί πιου βράζει το απαραίτητο αλάτι, 2-3 κουταλιές λάδι και ένα φύλλο δάφνης, απαραίτητο μυρωδικό σε κάθε φακή.  

Όπως καταλαβαίνετε αφήνετε τη φακή να βράσει για τα καλά μέχρι να χυλώσει και να πιει όλο της το νερό. Φροντίστε να την ανακατεύετε συχνά πυκνά γιατί έχει την τάση να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν ετοιμαστεί αφήστε τη να κρυώσει και σερβίρετε στάζοντας λίγο λάδι πάνω της και πασπαλίζοντας με ροζ πιπέρι για ξεχωριστό χρώμα στο πιάτο!

Μπορείτε να τη συνδυάσετε με θαλασσινά όπως καλαμαράκια τηγανιτά ή και ψάρια τηγανιτά και γενικώς με ο,τιδήποτε θα συνδυάζατε και την απλή φακή σούπα.

Συνταγή για τηγανιτά καλαμαράκια θα βρείτε εδώ

Μπορείτε να τη γαρνίρετε με καραμελωμένα κρεμμύδια και να βρείτε τη συνταγή τους εδώ

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!