Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Χωριάτικη ομελέτα με "ό,τι περίσσεψε" και βασιλικό


Ομελέτα για σήμερα διότι η μέρα γέμισε με κουραμπιέδες και δεν πρόκανα να σκεφτώ και να κάνω κάτι άλλο. Τι χρειάστηκα; 2 αβγά και τα ασπράδια από 2 αβγά, των οποίων τους κρόκους χρησιμοποίησα στους κουραμπιέδες. Μια πιπεριά, μια ντομάτα και κρεμμύδι, ό,τι περρίσεψε από τη χθεσινή χωριάτικη. Και πατατούλες διότι δεν νοείται ομελέτα χωρίς πατάτες.

Ξεκινάμε τηγανίζοντας τις πατατούλες μας όπως έχουμε πει, στην αρχή σε δυνατή φωτιά και έπειτα χαμηλώνουμε. Πριν να είναι τελείως έτοιμες προσθέτουμε την πιπεριά που είναι πιο σκληρή για να τσιγαριστεί και λίγο αργότερα προσθέτουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι που τσιγαρίζονται αμέσως.

Χτυπάμε τα αβγά μαζί με τα έξτρα ασπράδια. Τα έξτρα ασπράδια είναι ο μοναδικός ωραίος εγγυημένος τρόπος φουσκώματος της ομελέτας. Γάλατα κτλ στο μίγμα δεν τα παραδέχομαι και, για την ακρίβεια, με ενοχλούν κιόλας.

Μετά από λίγα λεπτά που έχει ψηθεί η ομελέτα την γυρίζουμε τούμπα με τη βοήθεια ενός καπακίου ή κάποιου άλλου εργαλείου. Προσωπικά διαθέτω ένα πλαστικό κίτρινο "καπάκι", το οποίο είχα πάρει από αυτές τις εκθέσεις σπιτιού που πουλάνε τα πάντα! Με έχει εξυπηρετήσει πάντως στο θέμα της ομελέτας.

Όταν ετοιμαστεί και από την άλλη πλευρά η ομελέτα μας, αποσύρουμε από τη φωτιά και την βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο για να την κόψουμε μερίδες. Αλατοπιπερώνουμε την ομελέτα σε περίπτωση που δεν το έχουμε κάνει νωρίτερα και πασπαλίζουμε με ξερό βασιλικό.   

Σερβίρουμε προαιρετικά με κέτσαπ και μουστάρδα, αν και είναι τόσα τα υλικά μας που δεν νομίζω ότι χρειάζεται.

Φιλιά, Φωτεινούλα

1 σχόλιο:

  1. Τέλεια!!!Και 'γώ για κάτι τέτοιο με κόβω..και φυσικά όμελέτα χωρίς τηγανιτή πατάτα δεν γίνεται!!!Καλό βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!