Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Πιπεριές κέρατο γεμιστές με λαχανικά και τυρί φέτα

"Τι να τις κάνω αυτές τις πιπεριές που μου έχουν περισσέψει στο ψυγείο;" σκεφτόμουν χτες το βράδυ. Και μια και είχα πεθυμήσει και καλαμαράκια τηγανιτά είπα να τα συνδυάσω.

Έβγαλα ό,τι λαχανικό και μυρωδικό είχα στο ψυγείο και έκανα αυτοσχεδιασμούς!

Καταρχήν, χτύπησα στο multi μία χούφτα κάπαρη με μια κουταλιά γιαούρτι και λίγο λάδι. Πρόσθεσα ψιλοκομμένο άνιθο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, και μία τομάτα  μικρή κομμένη καρέ (μπρινουάζ). Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, βασιλικό και μπόλικη θρυμματισμένη φέτα. Φέρνω μια απαλή βόλτα στο multi να γίνουν ένα και έτοιμο το μίγμα για να γεμίσω τις πιπεριές μου. Για να κάνετε το μίγμα σας λίγο πιο ζουμερό και να τρώγονται ευχάριστα και αφού παγώσουν προσθέστε μια κουταλιά γιαούρτι ακόμα.

Πλένω τις πιπεριές μου και κόβω το καπάκι τους. Καθαρίζω το εσωτερικό τους από τα σπόρια μέ ένα μικρό μαχαίρι και τις ξεπλένω και εσωτερικά να φύγουν όσα περισσότερα σπόρια γίνεται.

Γεμίζω τις πιπεριές μου με το υλικό φροντίζοντας να φτάσει μέχρι κάτω. Για να βοηθήσω το υλικό να πάει παρακάτω χρησιμοποιώ ένα "καλαμάκι" σαν αυτά που ανακατεύουν τα ποτά. Όταν τελειώσω το γέμισμα βάζω το καπάκι από πάνω και το στερεώνω με μια οδοντογλυφίδα.
Λαδώνω ένα πυρέξ και βάζω τις πιπεριές τη μία δίπλα στην άλλη. Ρίχνω και λίγο λαδάκι από πάνω τους και τις ψήνω στο φούρνο, στον αέρα στους 170ο, για μισή ώρα περίπου μέχρι να ξανθύνουν και να μαλακώσει η σάρκα τους.

Σερβίρω και απολαμβάνω! Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να γεμίσετε πράσινες πιπεριές που έχετε πλύνει, έχετε κόψει κάθετα στη μέση και έχετε ξεσποριάσει. Όπως παρουσιάζεται στη φωτογραφία.

Φιλιά, Φωτεινούλα    

1 σχόλιο:

Chit chat!!!