Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Εντυπωσιακά, γλυκά στολίδια βασιλόπιτας και γλυκισμάτων

 

Πανεύκολο και πανέμορφο το ντεκοράρισμα της βασιλόπιτας σας που σας προτείνω σήμερα!

Σε ένα μπωλ βρέχετε 250γρ ζάχαρη με μία κουταλιά αρωματικό ανθόνερο και λίγο ακόμα αν χρειαστεί. Πλάθετε καλά το μίγμα σας με τα χέρια για να υγρανθεί όλη η ζάχαρη.

Σε ένα ταψί απλώνετε το φύλλο σιλικόνης σας και αραδιάζετε επάνω τα κουπάτ που θα χρησιμοποιήσετε. Έπειτα παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τις βάζετε μέσα σε κάθε κουπάτ. Πατάτε καλά τη ζάχαρη μέσα στο κουπάτ για να γίνει ένα. Εάν θέλετε να επαναχρησιμοποιήσετε το κουπάτ, περιμένετε λίγο να αρχίσει να στεγνώνει η ζάχαρη, ξεφορμάρετε ΠΟΛΥ προσεκτικά και το επαναχρησιμοποίείτε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα σας.
Αφήνετε το ταψί έξω για 2 ώρες περίπου μέχρι να στεγνώσει η ζάχαρη για τα καλά ή το βάζετε στο φούρνο στους 50ο για 5-10 λεπτά, στον άερα, για να στεγνώσει γρηγορότερα.

Ξεφορμάρετε με πολύ προσοχή τα ζαχαρωτά και χρησιμοποιείστε τα στο γλυκό σας. Έχετε υπόψιν σας ότι η ζάχαρη μόλις έρθει σε επαφή με κρέμα ή σαντιγύ θα αρχίσει να λιώνει, οπότε περιμένετε να στολίσετε το γλυκό σας την τελευταία στιγμή και να απολαύσετε τα σχόλια θαυμασμού των φίλων σας!!!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!