Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Καραμελωμένα κρεμμύδια όλο γλύκα!

Κρεμμύδια, όχι που καίνε, αλλά κρεμμύδια όλο γλύκα! Πεντανόστιμη και εξαιρετικό συνοδευτικό οσπρίων!

Προσωπικά τα έχω συνδυάσει άψογα με φακή σαλάτα και με φάβα και έμεινα πολύ ευχαριστημένη από το συνδυασμό. Ταιριάζουν φυσικά πολύ ωραία και με ψητό κρέας και ό,τι άλλο εσείς προτιμάτε.

Αρχικά, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια μας από το ξερό μέρος τους και στις άκρες και τα κόβουμε σε παχουλές ροδέλες προσεχτικά χωρίς να τις χαλάσουμε. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια μας ελαφρά σε λάδι χωρίς να τα σκεπάζει.
Μόλις χρυσίσουν από τη μια πλευρά τα γυρίζουμε κι από την άλλη και ρίχνουμε μία κουταλιά ζάχαρη πάνω σε κάθε κρεμμύδι. όταν έχουν ροδίσει και από την άλλη ρίχνουμε λίγο balsamico πάνω σε κάθε κρεμμύδι για να τα σβήσουμε. Τα αφήνουμε λίγο ακόμα και τα βγάζουμε από το τηγάνι προσεκτικά να μη χαλάσει το σχήμα τους.

Το μόνο που χρειάζονται ακόμα είναι να τα απολαύσετε.

Φιλιά, Φωτεινούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!