Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Μοσχαράκι φρικασέ με σέσκουλο και δυόσμο


Μοσχαράκι φρικασέ για σήμερα και είναι ό,τι πρέπει για μένα που έχω το λαιμό μου. Σαν ζεστή σουπίτσα. Βέβαια, αν είχε και λίγο συκωτάκι μέσα θα μου άρεσε ακόμα περισσότερο αλλά αυτό θα το αφήσουμε για το Πάσχα!

Διάλέγουμε ένα μαλακό κομμάτι κρέας όπως η ελιά, ένα πράσο, ένα μαρούλι και ένα ματσάκι σέσκουλο. Ξεκινάμε πλένοντας τα λαχανικά μας, που είναι και ο μπελάς του φαγητού, και αφήνουμε στην άκρη. Το πράσο το κόβουμε ροδέλες ενώ το μαρούλι και το σέσκουλο, τα χοντροκόβουμε με το χέρι.

Τσιγαρίζουμε το κρέας μας, το οποίο έχουμε ζητήσει από το χασάπη μας να μας το κόψει μεριδούλες, σε καυτό λάδι. Μόλις είναι έτοιμο από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το πράσο και το τσιγαρίζουμε και αυτό. Ρίχνουμε μέσα ένα φύλλο δάφνης, καμιά δεκαριά κόκκους κόλιανδρο κοπανισμένους και ζεστό νερό να καλύψει το κρέας και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για καμιά ώρα περίπου. Τσεκάρουμε συχνά πυκνά να μην μας κολλήσει και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.

Μετά από μια ώρα, προσθέτουμε τα λαχανικά μας, το μαρούλι και το σέσκουλο και αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα ακόμα, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να μαλακώσει το κρέας για τα καλά, συμπληρώνοντας νεράκι εφόσον χρειάζεται. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε δυόσμο ξερό, τριμμένο και φύλλα άνιθο από 4-5 κλωνάρια.  Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη και αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο.

Το αυγολέμονο το φτιάχνουμε όπως περιγράφεται εδώ

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και πατατούλες τηγανιτές όνειρο. Συνοδέψτε το πιάτο σας με ντοματίνια και φετούλα ... Τέλειο!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!