Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Κλασσικά καλαμαράκια τηγανιτά

Για τη φίλη μου την Eri που τα περιμένει με αγωνία! Eri μου, ελπίζω να ξέρεις να τα καθαρίζεις διότι ήμουν μόνη στο σπίτι και δεν κατάφερα να πάρω φωτογραφίες καθαρίσματος καλαμαρακίων. Προσεχώς θα το κάνω κι αυτό!

Περιληπτικά να πω για το καθάρισμα τους. Κόβεις το κεφάλι από το σώμα. Στο κεφάλι τρυπάς τα μάτια να φύγει το υγρό τους -διαφορετικά θα σου κάνει την κουζίνα όλο λάδια όταν αρχίσει τα μπαμ και τα μπουμ στο τηγάνισμα- και βγάζεις τα δόντια του -ναι, το καλαμάρι έχει δόντια-, τα οποία βρίσκονται ανάμεσα στα πλοκάμια του και είναι λίγο σκληρά.

Ξεπλένεις το εσωτερικό του και ό,τι έχει μέσα το αφαιρείς διότι πικρίζει -το δοκίμασα, μπλιάχ!-.

Εάν θέλετε κόβετε τα καλαμάρια σε ροδέλες ή τα τηγανίζετε ολόκληρα. Για να τα τηγανίσετε τα πανάρετε σε αλεύρι ανακατεμένο με 1κγ. σόδα και τα τηγανίζετε σε ένα βαθύ κατσαρολάκι -όχι σε τηγάνι-, σε καυτό λάδι, κατά προτίμηση ηλιέλαιο που είναι πιο ελαφρύ. Το ελαιόλαδο αν και το έχω σε μεγάλες ποσότητες καθότι ελαιοπαραγωγός δεν είναι κατάλληλο για τα καλαμάρια!

Τα καλαμάρια θα τα τηγανίσετε για 2 λεπτά μόλις, όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν και τα ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν λίγο το λάδι τους.

Σερβίρετε σκέτα ή γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, μαϊντανό, ελάχιστο λαδάκι και ... ένα καραφάκι ούζο με πάγο!

Φιλιά, Φωτεινούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!