Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα λιαστής ντομάτας και πράσινη πιπεριά


Βράζω τα μακαρόνια μου όπως φαίνεται εδώ
http://oikaliteressyntagesmou.blogspot.com/2011/12/blog-post_14.html

και τώρα ετοιμάζω τη σάλτσα που θα τα συνοδεύσει!

Τσιγαρίζω σε λίγο λάδι μέσα σε ένα κατσαρολάκι ένα κρεμμύδι ξερό κομμένο καρέ (μπρινουάζ), μία σκελίδα σκόρδο πατημένη και μία πράσινη πιπεριά κομμένη μπρινουάζ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Όταν είναι έτοιμα προσθέτω δύο ώριμες ντομάτες τριμμένες στο χοντρό τρίφτη, 1κγ. πελτέ ντομάτας για χρώμα, λίγο νεράκι, 1/2 κγ. ζάχαρη, ξερό βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, 3 καρφάκια γαρύφαλλο και 3 τμχ μπαχάρι και αφήνω να βράσουν για 20 λεπτά περίπου ώστε να βγάλουν όλα τους τα αρώματα και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Όταν είναι έτοιμα προσθέτω στη σάλτσα 4-5 λιαστές ντομάτες ξερές κομμένες σε λωρίδες και αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά ακόμα για να μαλακώσουν.

Δοκιμάζω τη σάλτσα μου για να βεβαιωθώ ότι δεν χρειάζεται κάτι ακόμα από αλάτι ή ζάχαρη και είμαι έτοιμη να σερβίρω! Αν σας ξινίζει λίγο χρειάζεται ζάχαρη λόγω της φρέσκιας ντομάτας. Μπορείτε αντί φρέσκιας ντομάτας να προσθέσετε χυμό ντομάτας στο χάρτινο κουτί.

Απαραίτητο και αναντικατάστατο τελείωμα του πιάτου είναι το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και το ξερό ανθότυρο Κρήτης.

Φιλιά, Φωτεινούλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!