Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Βασιλόπιτα με cranberries και λικέρ Amaretto


Ώρα για βασιλόπιτα στην εκπνοή του 2011! Μια ιδιαίτερη επιλογή για όσους αρέσκονται στις πειραγμένες γεύσεις!

Χτυπάμε στο μίξερ μας 1 βιτάμ πλάκα λιωμένο με δύο ποτήρια ζάχαρη και προσθέτουμε σταδιακά μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα από τα πορτοκάλια που στίψαμε, 4 αβγά και 1κσ. λικέρ Amaretto.

Όταν ανακατευτούν καλά τα υλικά μας προσθέτουμε 500γρ. αλεύρι τύπου φαριν απ κοσκινισμένο και 1 κγ. σόδα και φυσικά τα αποξηραμένα cranberries, περίπου δυο φούχτες ή ανάλογα με την προτίμηση μας. Εάν έχετε απλό αλεύρι θα προσθέσετε και 1 κγ. baking powder.

Ρίχνουμε το μίγμα μας σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για μία ώρα περίπου, στον αέρα, στους 180ο. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι μας να δούμε ότι είναι ψημένο. Μπήγοντας το μαχαίρι στο κέικ πρέπει να βγαίνει στεγνό. Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει πριν την ξεφορμάρουμε στην όμορφη πιατέλα μας. Πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με κακάο και έπειτα με ζάχαρη άχνη και στολίζουμε με στολίδια βασιλόπιτας ή σχηματίζοντας τον αριθμό του νέου έτους με αμύγδαλο φιλέ!

Συνταγή για τα στολίδια βασιλόπιτας θα βρείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!