Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Μανιτάρια Portobello γεμιστά με γραβιέρα και αρώματα


Μανιτάρια Portobello! Τα ιδανικά μανιτάρια για να τα γεμίσεις και να τα απολαύσεις σε όλο τους το μεγαλείο.

Σήμερα διάλεξα να τα συνοδεύσω με το σολωμό πορτοκάλι και τα γέμισα με σκόρδο, φρέσκο κρεμμύδι, μαϊντανό και γραβιέρα.

Συνταγή για φιλέτο σολωμού με σως πορτοκάλι θα βρείτε εδώ

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια σκουπίζοντας τα με ένα βρεγμένο πανάκι και ξεφλουδίζοντας τα. Πληροφορίες για το ξεφλούδισμα θα βρείτε εδώ
http://oikaliteressyntagesmou.blogspot.com/2011/12/blog-post_776.html

Αν και αναφέρομαι σε λευκά μανιτάρια, η ίδια τεχνική εφαρμόζεται και στα μανιτάρια Portobello.
Επιπλεόν αφαιρούμαι το ποδαράκι τους και έχουμε το κάτωθι αποτέλεσμα

Αφήνουμε τα μανιτάρια στην άκρη και ψιλοκόβουμε τα ποδαράκια τους . Επίσης, ψιλοκόβουμε μία σκελίδα σκόρδο και 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, και σωτάρουμε όλα τα υλικά μας σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο λάδι. Απομακρύνουμε απο τη φωτιά αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε με το μίγμα τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με μια στρώση χοντροτριμμένη γραβιέρα, έπειτα με φύλλα μαϊντανού και αποτελειώνουμε με γραβιέρα. Στάζουμε λίγο λαδάκι από πάνω τους.

Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ένα λαδωμένο πυρέξ και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, στον άερα, στους 170ο.

Έτοιμα! Μπορείτε να τα απολαύσετε αντί για σαλάτα ή ως συνοδευτικό στο τραπέζι σας. Ένα ιδιαίτερο πιάτο για τις γιορτινές μέρες.

Πληροφορίες για τα είδη των μανιταριών θα βρείτε εδώ

Φιλιά, Φωτεινούλα 




1 σχόλιο:

Chit chat!!!