Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Σουφλέ σοκολάτας "παραλλαγή" με τριμμένο καρύδι, αμύγδαλο, Amaretto και κόκκινα φρούτα

Ετοιμάζουμε το μίγμα για το σουφλέ μας όπως περιγράφεται εδώ
http://oikaliteressyntagesmou.blogspot.com/2012/01/blog-post_15.html

Το μίγμα μας φτάνει για να γεμίσει 10 μπωλάκια. Μπωλάκια θα βρείτε στο ΙΚΕΑ σε πολύ καλή τιμή αλλά μπορείτε να ψάξετε και σε άλλα καταστήματα με είδη μαγειρικής. Προσωπικά τα γύρισα σχεδόν όλα!

Τι άλλες παραλλαγές μπορείτε να κάνετε για να δοκιμάσετε μια διαφορετική γεύση του σουφλέ σας; Έχουμε και λέμε, λοιπόν!

Ρίξτε στο μίγμα σας τριμμένο καρύδι που θα έχετε τρίψει με το χέρι ή αμύγδαλο και βάλτε ένα καρύδι ή ένα αμύγδαλο πάνω στο μίγμα σας πριν το ψήσιμο. Μπορείτε τη γέμιση να τη βάλετε ξεχωριστά σε κάθε μπωλάκι ετοιμάζοντας ένα διαφορετικό σουφλέ για κάθε καλεσμένο σας!

Αρωματίστε τη σοκολάτα σας με Amaretto ή με κάποιο άλλο λικέρ της αρεσκείας σας. Ένα κουταλάκι του γλυκού ανά μπωλάκι είναι αρκετό και μπορείτε να το ρίξετε και κατευθείαν στο μπωλάκι αν δεν θέλετε να αρωματίσετε ολόκληρη τη σοκολάτα.

Τέλος, ... ΦΡΟΥΤΑ. Κόκκινα φρούτα. Ρίξτε στο μίγμα μύρτιλα, βατόμουρα ή κομμάτια φράουλα ή κεράσι. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε και ένα dressing φρούτων και να ρίξετε πάνω απότο σουφλέ ή να συνοδεύσετε το παγωτό του σουφλέ.

Για να φτιάξετε το dressing θα χρειαστεί να βάλετε σε κατσαρολάκι τα φρούτα σας και μια κουταλιά ζάχαρη άχνη ανά κουταλιά φρούτων ή και λίγο περισσότερη για πιο γλυκό αποτέλεσμα και στην περίπτωση που τα φρούτα είναι λίγο ξινά. Προσθέτετε και μια κουταλιά νερό ανά κουταλιά ζάχαρης και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Περιχύνετε τη σάλτσα  πάνω απότο γλυκό ή το παγωτό και ... μμμμμ! σούπερ!!!

Φιλιά, Φωτεινούλα 

2 σχόλια:

Chit chat!!!