Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Σπανακόρυζο του Ποπάυ όλο γλύκα και βιταμίνες


Τώρα που φτάσαμε στο τέλος των Χριστουγεννιάτικων εορτών είναι πια ώρα να κάνουμε λίγο αποτοξίνωση από τα χοιρινά και τις γαλοπούλες. Για σήμερα, λοιπόν, ετοίμασα σπανακόρυζο με φρεσκότατο σπανάκι που βρήκα στη λαϊκή μου.

Το σπανακόρυζο είναι ένα φαγητό που πολλοί σνομπάραμε μικροί και μόνο ο Ποπάυ ερχόταν και περιέσωζε τη φήμη του. Ως μάνα πλέον, φροντίζω να μη λείπει από τη διατροφή των παιδιών μου και, ευτυχώς, και τα ίδια το αγαπάνε ιδιαίτερα. 

Ξεκινάμε, λοιπόν, ψιλοκόβοντας 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκι και ένα καρότο σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα μας με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα ένα τέταρτο σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο και το σωτάρουμε κι αυτό. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό ή και λίγο παραπάνω αναλόγως με την κατσαρόλα σας και τα αφήνουμε να βράσουν για κάνα δεκάλεπτο. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το χυμό από 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες ή ένα κουτάκι σάλτσα ντομάτας. Αλατίζω, πιπερώνω και ρίχνω μέσα μισή κούπα ρύζι για σπυρωτό πιλάφι. Συμπληρώνω ζεστό νεράκι όποτε χρειάζεται για να μη ρίξω τη θερμοκρασία βρασμού και αφήνω να βράσει μέχρι να ετοιμαστεί το ρύζι μου. Λίγο πριν το τέλος, συμπληρώνω στο φαγητό μου μπόλικο ψιλοκομμένο άνιθο.
Αυτό ήταν! Δύσκολο; ΚΑΘΟΛΟΥ!!! Ο Ποπάυ θα ήταν πολύ περήφανος!!!

Σερβίρω το σπανακόρυζο με μπόλικη φετούλα και ελίτσες. Αν σας βρίσκεται και κανένα λουκανικάκι ρίξτε το κι αυτό από δίπλα!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!